Luuc Muis bouwt Moto Guzzi V85 TT om tot Vanguard-bike

De Moto Guzzi V85 TT heeft veel in huis. Het is een motor met veel karakter, een stevig rijwielgedeelte en een uitstraling die avontuur mixt met retro. Het is kortgezegd een motor die menig hart beroert. Je zult heel wat drempels moeten overwinnen om daar de flex in te zetten. En dat is precies wat Luuc Muis deed.

Vanguard Clotging heeft de laatste jaren aantrekkelijke customs laten bouwen op basis van een Moto Guzzi. Daarvoor doet het kledinglabel min of meer een beroep op bekende en onbekende custombouwers met de opdracht: ontwerp de volgende Vanguard-Guzzi. De mooiste ontwerpen kwamen uiteindelijk in de finale terecht waarin het publiek de mooiste mocht kiezen.

De creatie van Luuc Muis ging er met de prijs vandoor. En al snel had hij een verse V85 TT op de bank staan.  Als parttime bouwer – LM Creations – had Luuc al wat ervaring met het bouwen van unieke motoren. Maar de verbouw vergde zoveel tijd dat hij besloot baan helemaal maar op te zeggen en fulltime met de Moto Guzzi aan de slag te gaan. Met de dirttrack Vanguardbike als resultaat.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.