dinsdag 25 juni 2024

Luuc Muis bouwt Moto Guzzi V85 TT om tot Vanguard-bike

De Moto Guzzi V85 TT heeft veel in huis. Het is een motor met veel karakter, een stevig rijwielgedeelte en een uitstraling die avontuur mixt met retro. Het is kortgezegd een motor die menig hart beroert. Je zult heel wat drempels moeten overwinnen om daar de flex in te zetten. En dat is precies wat Luuc Muis deed.

Vanguard Clotging heeft de laatste jaren aantrekkelijke customs laten bouwen op basis van een Moto Guzzi. Daarvoor doet het kledinglabel min of meer een beroep op bekende en onbekende custombouwers met de opdracht: ontwerp de volgende Vanguard-Guzzi. De mooiste ontwerpen kwamen uiteindelijk in de finale terecht waarin het publiek de mooiste mocht kiezen.

De creatie van Luuc Muis ging er met de prijs vandoor. En al snel had hij een verse V85 TT op de bank staan.  Als parttime bouwer – LM Creations – had Luuc al wat ervaring met het bouwen van unieke motoren. Maar de verbouw vergde zoveel tijd dat hij besloot baan helemaal maar op te zeggen en fulltime met de Moto Guzzi aan de slag te gaan. Met de dirttrack Vanguardbike als resultaat.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen