Luxe kentekenplaat mag

Foto: ANP

Om heel eerlijk te zijn wisten we hier op de redactie niet wat we van een luxe kentekenplaat moesten denken: ‘Is zo’n plaat belegd met smaragden en bladgoud?’ Niets is minder waar. Een luxe kentekenplaat is in feite een reguliere plaat waarbij de letters en cijfers in het aluminium worden geperst en met een zwarte laag worden bedekt. Om van zo’n plaat vervolgens een luxe versie te maken, worden er kunststof letters en cijfers op de geperste delen vastgemaakt. Het resultaat: een driedimensionalere kentekenplaat.

Voor (bedrijfs)auto’s is het al een aantal jaren toegestaan om met een dergelijke plaat te rijden. Voor motoren pas vanaf 1 januari 2016. Je betaalt voor de luxe behandeling wel iets meer dan voor een reguliere kentekenplaat, al is het moeilijk om een precieze prijs te geven aangezien de overheid er geen vaste prijs voor heeft vastgesteld. Mocht je een luxe plaat willen aanschaffen is het dus verstandig om eerst even rond te vragen bij gecertificeerde bedrijven.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.