vrijdag 7 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Luxe kentekenplaat mag

Foto: ANP

Om heel eerlijk te zijn wisten we hier op de redactie niet wat we van een luxe kentekenplaat moesten denken: ‘Is zo’n plaat belegd met smaragden en bladgoud?’ Niets is minder waar. Een luxe kentekenplaat is in feite een reguliere plaat waarbij de letters en cijfers in het aluminium worden geperst en met een zwarte laag worden bedekt. Om van zo’n plaat vervolgens een luxe versie te maken, worden er kunststof letters en cijfers op de geperste delen vastgemaakt. Het resultaat: een driedimensionalere kentekenplaat.

Voor (bedrijfs)auto’s is het al een aantal jaren toegestaan om met een dergelijke plaat te rijden. Voor motoren pas vanaf 1 januari 2016. Je betaalt voor de luxe behandeling wel iets meer dan voor een reguliere kentekenplaat, al is het moeilijk om een precieze prijs te geven aangezien de overheid er geen vaste prijs voor heeft vastgesteld. Mocht je een luxe plaat willen aanschaffen is het dus verstandig om eerst even rond te vragen bij gecertificeerde bedrijven.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen