maandag 15 april 2024

Maak jij de Rit van de Eeuw?

BMW Motorrad viert dit jaar, 2023, haar 100-jarig bestaan. Dat gebeurt onder meer met een 100 Years Roadshow langs alle BMW Motorrad dealers.

Van april tot en met september doet de 100 Years Roadshow alle Nederlandse BMW Motorrad dealers aan. Je kan dan rijden op fraaie exemplaren uit de diverse segmenten. Een GS uit het  Adventure segment ervaren? Dat kan. Of liever een naked uit het Roadster segment? Ook mogelijk. 15 verschillende modellen maken deel uit van de tour. Ook uit de segmenten Sport, M, Tour en Urban Mobility zijn beschikbaar voor jouw Rit van de Eeuw.

Gelimiteerde 100 Years Edition modellen

Fan van Heritage? Dan is er dit jaar iets speciaals. Dat zijn de BMW R 18 100 Years Edition en de BMW R nineT 100 Years Edition. De BMW R nineT doet met de verchroomde tank en Paint-on-Chrome-techniek aan de BMW R 75/5 van 1969 denken. De BMW R 18 100 Years Edition met de geweldige Big Boxer motor verwijst met de druppelvormige tank naar het design van de BMW R 5 uit 1936. Deze twee bijzondere uitvoeringen zijn beperkt tot elk 1.923 stuks. Een niet geheel toevallig gekozen aantal, zoals je vast en zeker al door hebt. De eerste BMW motorfiets verscheen immers in 1923.

De kracht van boxer

In december 1922 schetste Max Friz, destijds hoofdconstructeur bij BMW, de contouren van de eerste BMW motorfiets. Dat was de BMW R 32, die op 28 september 1923 is onthuld op de toenmalige Duitse Automobilausstellung in Berlijn. Deze motorfiets met een tweecilinder viertakt boxermotor en cardanaandrijving markeert het begin van het succesverhaal dat tot op de dag van vandaag voortduurt. Nog altijd is dit aandrijfconcept bijzonder door het lage zwaartepunt en onderhoudsarme karakter. De boxermotoren van BMW zijn populair bij motorrijders die houden van lange ritten, motorreizen en avontuur. Niet voor niets prijken de diverse generaties BMW GS-modellen al jaren bovenaan de verkooplijsten.

Sportieve historie

Na de komst van de BMW R 32 in 1923 ging het rap met de ontwikkelingen voor BMW Motorrad. Ook rap in de zin van sportieve hoogtepunten. Rudolf Schleicher was in 1924 verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de motor van de BMW R 37, het eerste sportmodel van BMW Motorrad. Ernst Jakob Henne brak in 1937 op een met plaatwerk ingekapselde BMW 500 Kompressor met 279,503 km/h het snelheidsrecord. Georg ‘Schorsch’ Meier won in 1939 als eerste niet-Brit op een Kompressor BMW de Senior TT op het Isle of Man.

Design-klassieker

Legendarisch in de historie is de BMW R 90 S van designer Hans A. Muth. Het was in 1973 de eerste superbike van BMW Motorrad met een topsnelheid van meer dan 200 km/h en de 67 pk leverende boxermotor. Het is een populaire design-klassieker. De BMW R 100 RS was in 1976 de eerste productiemotor met een in de windtunnel ontwikkelde volle kuip. Die zorgde voor een lage luchtweerstand en goede bescherming tegen weer en wind. Wel beschouwd is de BMW R 100 RS grondlegger van de gestroomlijnde kuipen die vanaf dat moment de norm worden in de motorindustrie.

World Superbike Championship

BMW Motorrad zoekt altijd de grenzen op. Dat tekent de historie, ook nu. Vandaag de dag is het merk actief in het World Superbike Championship met de Nederlandse coureur Michael van der Mark in het team. De machine die hij bestuurt, de BMW M 1000 RR, is één van de modellen in het nieuwe M segment. Het andere model, de BMW M 1000 R, is onderdeel van de Roadshow, eens te meer een reden om snel te kijken wanneer de BMW Motorrad 100 Years Roadshow neerstrijkt bij jou in de buurt. Ga snel naar de website van BMW Motorrad en boek online jouw Rit van de Eeuw op één van de 15 BMW modellen. Dat kan op: www.bmw-motorrad.nl/100-years-roadshow

Jubileumaanbod voor jou!

En heb je tijdens de Roadshow jouw nieuwe BMW motorfiets gevonden? Dan doen we je tot en met eind mei een mooi jubileumaanbod. Voor het symbolische bedrag van 100 euro krijg je bij aanschaf van een nieuwe BMW motorfiets reisaccessoires cadeau. Denk hierbij aan zijkoffers, topkoffer, tanktas, bagagerol, binnentassen, etc. Afhankelijk van het gekozen model kan je voordeel oplopen tot 1.350 euro. Voor alle 32 modellen die het modelgamma van BMW Motorrad op dit moment rijk is doet de BMW Motorrad dealer je graag vrijblijvend een passend aanbod.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen