maandag 5 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Maak kennis met Motowash

Het is een bekend probleem… Wil je je motor afspuiten in een wasbox voor auto’s, spuit je zowat de lak van de tank. Daarom komt WashTec met de Motowash, een wasbox exclusief voor motoren en scooters. Het idee om in Nederland ook voor motoren en scooters een wasbox te ontwikkelen komt eigenlijk vanuit Zuid-Europa. Daar waar de scooter- en motordichtheid enorm is, is een speciale wasbox voor de gemotoriseerde tweewieler eerder regel dan uitzondering.

Peter van der Veen van WashTec, zelf fervent motorrijder, zag het en haalde het concept naar Nederland. “Iedere motorrijder kent het wassen met een hogedrukspuit in een gewone wasbox. Op zo’n pistool zit een druk van 85 bar. Genoeg voor auto’s maar veel te hard voor motoren. Daarmee kun je echt schade veroorzaken. De Motowash werkt daarom met een veel lagere druk, zo’n 45 bar.”

Maar de Motowash heeft nog andere eigenschappen die specifiek voor tweewielers zijn bedoeld. De borstels zijn aangepast om overval bij te kunnen. Er is een bandenoppomp-apparaat in de zuil verwerkt en na het wassen is het mogelijk de tweewieler droog te blazen met een stofzuigerslang die deze keer als warme föhn werkt.

Inmiddels heeft WashTec 3 ‘Motowashes’ gerealiseerd. in Beverwijk, Alkmaar en Middelburg. Van der Veen verwacht veel van de nieuwe manier van wassen voor motoren en scooters. “In Frankrijk hebben we er al 45 geplaatst. Met een groeiende markt voor motoren en vooral voor scooters kan het hier ook een onmisbaar element in de wasstraat worden.”

Bron: tankpro.nl

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen