Maak kennis met Motowash

Het is een bekend probleem… Wil je je motor afspuiten in een wasbox voor auto’s, spuit je zowat de lak van de tank. Daarom komt WashTec met de Motowash, een wasbox exclusief voor motoren en scooters. Het idee om in Nederland ook voor motoren en scooters een wasbox te ontwikkelen komt eigenlijk vanuit Zuid-Europa. Daar waar de scooter- en motordichtheid enorm is, is een speciale wasbox voor de gemotoriseerde tweewieler eerder regel dan uitzondering.

Peter van der Veen van WashTec, zelf fervent motorrijder, zag het en haalde het concept naar Nederland. “Iedere motorrijder kent het wassen met een hogedrukspuit in een gewone wasbox. Op zo’n pistool zit een druk van 85 bar. Genoeg voor auto’s maar veel te hard voor motoren. Daarmee kun je echt schade veroorzaken. De Motowash werkt daarom met een veel lagere druk, zo’n 45 bar.”

Maar de Motowash heeft nog andere eigenschappen die specifiek voor tweewielers zijn bedoeld. De borstels zijn aangepast om overval bij te kunnen. Er is een bandenoppomp-apparaat in de zuil verwerkt en na het wassen is het mogelijk de tweewieler droog te blazen met een stofzuigerslang die deze keer als warme föhn werkt.

Inmiddels heeft WashTec 3 ‘Motowashes’ gerealiseerd. in Beverwijk, Alkmaar en Middelburg. Van der Veen verwacht veel van de nieuwe manier van wassen voor motoren en scooters. “In Frankrijk hebben we er al 45 geplaatst. Met een groeiende markt voor motoren en vooral voor scooters kan het hier ook een onmisbaar element in de wasstraat worden.”

Bron: tankpro.nl

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.