donderdag 28 maart 2024

Macna loopt voorop

Terwijl er nog veel onduidelijkheid heerst over de toekomstige regelgeving op het gebied van zichtbaarheid voor motorrijders, neemt het Nederlandse motorkledingmerk Macna vast het voortouw. Met het nieuwe model Strike introduceert Macna namelijk de eerste motorjas die volledig voldoet aan de EN-471 normering.

De EN-471 is een strenge normering voor zichtbaarheid van (signaal)kleding voor professioneel gebruik, zowel overdag als ‘s nachts. Dit houdt in dat de zowel kwaliteit, hoeveelheid en de positionering van gebruikte fluorescerende achtergrondmaterialen en retro-reflecterende materialen moeten voldoen aan de vastgestelde normen uit deze Europese bepaling.

Buiten de EN-471-normering heeft de Macna Strike nog een feature die de zichtbaarheid aanzienlijk verhoogt. De jas is ook voorbereid voor Macna’s Vision LED-light, een actieve LED-lamp die op de achterzijde van diverse modellen jassen en reflectievesten van Macna bevestigd kan worden. Het Vision LED-light wordt gevoed door een oplaadbare Lithium accu en kan in diverse instelbare frequenties branden.

De adviesprijs is 299,95 euro. Meer informatie is te vinden op www.macna.com.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen