Macna loopt voorop

Terwijl er nog veel onduidelijkheid heerst over de toekomstige regelgeving op het gebied van zichtbaarheid voor motorrijders, neemt het Nederlandse motorkledingmerk Macna vast het voortouw. Met het nieuwe model Strike introduceert Macna namelijk de eerste motorjas die volledig voldoet aan de EN-471 normering.

De EN-471 is een strenge normering voor zichtbaarheid van (signaal)kleding voor professioneel gebruik, zowel overdag als ‘s nachts. Dit houdt in dat de zowel kwaliteit, hoeveelheid en de positionering van gebruikte fluorescerende achtergrondmaterialen en retro-reflecterende materialen moeten voldoen aan de vastgestelde normen uit deze Europese bepaling.

Buiten de EN-471-normering heeft de Macna Strike nog een feature die de zichtbaarheid aanzienlijk verhoogt. De jas is ook voorbereid voor Macna’s Vision LED-light, een actieve LED-lamp die op de achterzijde van diverse modellen jassen en reflectievesten van Macna bevestigd kan worden. Het Vision LED-light wordt gevoed door een oplaadbare Lithium accu en kan in diverse instelbare frequenties branden.

De adviesprijs is 299,95 euro. Meer informatie is te vinden op www.macna.com.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.