Mahindra koopt Peugeot Motorcycles

In 2015 kocht Mahindra 51% van Peugeot Motorcycles (een ander bedrijf dan het autobedrijf Peugeot). Onlangs heeft Mahindra de rest van het bedrijf gekocht. Het bedrijf bezit nu 100% van Peugeot Motorcycles. Je kunt er zeker van zijn dat Mahibndra dat gebruikt om z’n positie op de Europese motormarkt te verstevigen

Peugeot Motorcycles maakt scooters en motorfietsen die vrij populair zijn in Europa, vooral in Frankrijk. Mahindra is van plan om het succes van het bedrijf uit te breiden. Motorcycle Data meldt dat Peugeot Motorcycles in Frankrijk op de vierde plaats wat de verkoopcijfers betreft. Er is dus zeker ruimte op de Franse tweewielermarkt om te groeien. En vanuit Frankrijk is het een kleine stap om de rest van Europa te bestormen. En dat zou wel eens sneller kunnen gebeuren dan je zou vermoeden.

Mahindra is van plan om het hoofdkantoor van Peugeot in Frankrijk te laten staan. Van daaruit zal het bedrijf werken aan de productie van zeven nieuwe modellen in 2023 die Peugeot moeten helpen het marktaandeel in Frankrijk en Europa te vergroten.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.