zaterdag 26 november 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Mahindra koopt Peugeot Motorcycles

In 2015 kocht Mahindra 51% van Peugeot Motorcycles (een ander bedrijf dan het autobedrijf Peugeot). Onlangs heeft Mahindra de rest van het bedrijf gekocht. Het bedrijf bezit nu 100% van Peugeot Motorcycles. Je kunt er zeker van zijn dat Mahibndra dat gebruikt om z’n positie op de Europese motormarkt te verstevigen

Peugeot Motorcycles maakt scooters en motorfietsen die vrij populair zijn in Europa, vooral in Frankrijk. Mahindra is van plan om het succes van het bedrijf uit te breiden. Motorcycle Data meldt dat Peugeot Motorcycles in Frankrijk op de vierde plaats wat de verkoopcijfers betreft. Er is dus zeker ruimte op de Franse tweewielermarkt om te groeien. En vanuit Frankrijk is het een kleine stap om de rest van Europa te bestormen. En dat zou wel eens sneller kunnen gebeuren dan je zou vermoeden.

Mahindra is van plan om het hoofdkantoor van Peugeot in Frankrijk te laten staan. Van daaruit zal het bedrijf werken aan de productie van zeven nieuwe modellen in 2023 die Peugeot moeten helpen het marktaandeel in Frankrijk en Europa te vergroten.

Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen