Marc Marquez trekt zich terug uit de MotoGP van Andalusië

Na een poging om op zaterdag in Jerez te rijden, is Marc Marquez gedwongen zich terug te trekken uit de Grand Prix van Andalusië op zondag in Jerez. De Repsol Honda-rijder reed redelijk goed in de FP3 en werd na de sessie fit bevonden om door te gaan.

Maar Marquez begon ‘s middags te worstelen. De regerend kampioen zette een stint van acht ronden in op zijn eerste run in FP4, maar deed daarna nog maar twee ronden.

Hij probeerde in Q1 te rijden, maar kwam direct na zijn outlap weer binnen en verdween in z’n camper.

Terug uit de truck, in teamkleding, was zijn rechterarm, die vorige week was gebroken en dinsdag tijdens een operatie werd gerepareerd, zichtbaar opgezwollen.

Het was duidelijk dat Marquez niet in staat zou zijn om door te gaan.Korte tijd daarna kondigde het Repsol Honda team aan dat hij niet meedeed.

Het is de eerste keer dat Marquez een race mist in zijn MotoGP-carrière. De laatste keer dat hij niet meedeed was op Sepang en Valencia, de laatste twee races van 2011.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?