maandag 29 mei 2023

Marc Marquez trekt zich terug uit de MotoGP van Andalusië

Na een poging om op zaterdag in Jerez te rijden, is Marc Marquez gedwongen zich terug te trekken uit de Grand Prix van Andalusië op zondag in Jerez. De Repsol Honda-rijder reed redelijk goed in de FP3 en werd na de sessie fit bevonden om door te gaan.

Maar Marquez begon ’s middags te worstelen. De regerend kampioen zette een stint van acht ronden in op zijn eerste run in FP4, maar deed daarna nog maar twee ronden.

Hij probeerde in Q1 te rijden, maar kwam direct na zijn outlap weer binnen en verdween in z’n camper.

Terug uit de truck, in teamkleding, was zijn rechterarm, die vorige week was gebroken en dinsdag tijdens een operatie werd gerepareerd, zichtbaar opgezwollen.

Het was duidelijk dat Marquez niet in staat zou zijn om door te gaan.Korte tijd daarna kondigde het Repsol Honda team aan dat hij niet meedeed.

Het is de eerste keer dat Marquez een race mist in zijn MotoGP-carrière. De laatste keer dat hij niet meedeed was op Sepang en Valencia, de laatste twee races van 2011.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image