Matchless in Italiaanse handen

Na de opleving van enkele historische merken is er nu ook weer hoop voor Matchless. De merknaam is namelijk gekocht door Franco Malenotti, die eerder al Belstaff in de jaren negentig deed herleven. De Italiaan verkocht onlangs dit chique motorkledingbedrijf aan het Oostenrijkse Lebenlux en heeft zodoende tijd vrijgemaakt om zich te storten in een nieuw avontuur.

Dit zal hij samen met zijn twee zoons Michele en Emanuele gaan doen en wel vanuit Londen, puur vanwege historische overwegingen. De herintrede van het Engelse merk is vooral interessant voor de motormarkten in Groot-Brittannië en Italië, waar Malenotti zijn ‘revival’ wil beginnen. Het eerste model dat gecreëerd gaat worden, moet herkenbare stijlelementen van de G80, Silverhawk en Silver Arrow bevatten.

Ook wil de familie Malenotti aan de slag om een kleding- en accessoirelijn op te zetten. We houden je op de hoogte.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.