maandag 11 december 2023

Matchless in Italiaanse handen

Na de opleving van enkele historische merken is er nu ook weer hoop voor Matchless. De merknaam is namelijk gekocht door Franco Malenotti, die eerder al Belstaff in de jaren negentig deed herleven. De Italiaan verkocht onlangs dit chique motorkledingbedrijf aan het Oostenrijkse Lebenlux en heeft zodoende tijd vrijgemaakt om zich te storten in een nieuw avontuur.

Dit zal hij samen met zijn twee zoons Michele en Emanuele gaan doen en wel vanuit Londen, puur vanwege historische overwegingen. De herintrede van het Engelse merk is vooral interessant voor de motormarkten in Groot-Brittannië en Italië, waar Malenotti zijn ‘revival’ wil beginnen. Het eerste model dat gecreëerd gaat worden, moet herkenbare stijlelementen van de G80, Silverhawk en Silver Arrow bevatten.

Ook wil de familie Malenotti aan de slag om een kleding- en accessoirelijn op te zetten. We houden je op de hoogte.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen