Max Biaggi: ‘400 km/u is een ongelooflijke sensatie’

De Romeinse coureur Max Biaggi valt momenteel het snelheidsrecord met een elektrische motor aan.

Stoppen met racen lukt niet. Max Biaggi heeft het geprobeerd, maar hij gaf zelf toe dat snelheid bijna een alledaagse noodzaak is. Zozeer zelfs dat hij al enige tijd met Voxan Motors werkt om het wereldsnelheidsrecord te veroveren voor elektrisch aangedreven motoren. Een dezer dagen heeft hij een aantal tests uitgevoerd en, zonder te onthullen of hij geslaagd is zijn streven, vertelt hij op zijn Facebook-pagina over de sensaties die hij heeft ervaren bij 400 km/u.

Max Biaggi: ‘Perspectief verandert bij 400 km/u’

‘De sensaties die ik heb ervaren, waren een beetje anders dan de sensaties die mij het grootste deel van mijn leven hebben begeleid. De afwezigheid van klassieke motorgeluiden, de aanwezigheid van een elektrische motor, met een totaal andere voeding dan een thermische motor en het gebrek aan concurrentie met de andere coureurs, waren de gemakkelijkst waarneembare verschillen. Maar de echte nieuwigheid was de hoge snelheid die ik haalde. Ik heb nog nooit de 400 km/u aangetipt en geloof me: rond deze snelheden verandert het perspectief van de ruimte om je heen volledig,’ schrijft Max Biaggi.

‘Angst? No way: ‘De aërodynamische effecten worden doorslaggevend. De lucht is een vrijwel ondoordringbare muur en je begint te vechten met krachten die tot nu toe weinig bekend waren. Het vasthouden van de motor, terwijl je probeert onvoorstelbare snelheden te bereiken, dat was een nieuwe uitdaging voor mij.’

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?