woensdag 28 februari 2024

Mike Doohan: ‘Marc Márquez nog dit seizoen de oude.’

Australiër Mike Doohan, vijfvoudig wereldkampioen GP500, twijfelt niet aan de kansen van Marc Márquez om nog dit MotoGP-seizoen te racen: ‘Mentaal is Marc nog steeds dezelfde, hij moet de blessure gewoon achter zich laten.’

Rijdt Marc Márquez alweer op de Honda in de finale van het seizoen 2020? Het is verdraaid moeilijk om deze vraag te beantwoorden. Alles zal afhangen van de fysieke toestand van Márquez. Maar het lijkt onwaarschijnlijk, zozeer zelfs dat een derde operatie niet wordt uitgesloten. Die beslissing wordt volgende week genomen, maar Mike Doohan is optimistisch over de terugkeer van de Spanjaard op het circuit: ‘De blessure van Marc is vrij eenvoudig, maar helaas was hij niet sterk genoeg om terug te keren. In 1999 herinner ik me dat ik mezelf te veel dwong om terug te komen. Gevolg: ik brak alle schroeven die de plaat op zijn plaats hielden waardoor mijn been instortte. Maar zo zijn coureurs; altijd bezig met de volgende races. Gestelde doelen zijn heilig.’

Alpinestars Mick Doohan laars: ode aan een racelegende

Mike Doohan is optimistisch

‘Mentaal is Marc niet veranderd, hij moet de blessure gewoon achter zich laten. Zijn rivalen zijn hem waarschijnlijk liever kwijt dan rijk. Ze kunnen nu laten zien wat zij kunnen, maar zij weten ook wel dat het ook voor hen ook goed is om tegen iemand als Marc te racen. Hij heeft misschien tijd nodig om terug te komen, maar als hij eenmaal terug is, gaat het om een ding: winnen. Een blessure verandert niet echt de manier waarop je racet. Alle coureurs kennen de risico’s en het is iets wat we accepteren als we op de fiets stappen. Als je een blessure hebt, vraag je je af waarom en hoe lang het duurt om terug te komen. En of je weer je oude niveau bereikt.’ Aldus Mike Doohan.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen