Maximumsnelheid verlaging nabij, wen er maar aan

Geef vanavond nog maar eens ouderwets gas op de snelweg. Het kabinet staat op het punt om bijna in heel Nederland de maximumsnelheid te verlagen naar 100 kilometer per uur.

Algehele snelheidsverlaging
Naar verwachting komt het kabinet morgen met plannen voor de maximumsnelheid. Die gaat omlaag om de stikstofuitstoot te verlagen en om de bouw van nieuwbouwwoningen niet in gevaar te brengen. Om daarvoor voldoende wisselgeld te hebben komt er waarschijnlijk een algehele snelheidsverlaging in Holland

Naar de 90 km/u
De verlaging van de maximumsnelheid is nog wel door vraagtekens omgeven. Het is de vraag of de topsnelheden ’s nachts wel hoger mogen zijn. Een volledige verlaging lijkt aanstaande, maar is toch nog niet helemaal zeker. Vooral blij-dat-ik-rij-partij VVD maakt zich sterk voor een hogere snelheid. De leden van D66 willen juist maximaal 90 kilometer per uur op snel- en autowegen.

Draagvlak
De stikstof staat dit kabinet aan de lippen en dus komt die verlaging van de maximumsnelheid er wel. Bovendien vindt de maatregelen overal draagvlak. De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) wijst bijvoorbeeld op de verhoogde ongelukskans bij hoge snelheden. De verhoging naar 130 kilometer per uur verdrievoudigde het aantal verkeersdoden op de autosnelweg. Helaas voor een verantwoorde club als de SWOV vinden weggebruikers hard rijden spannend en uitdagend en verliezen ze daardoor het maatschappelijk belang uit het oog.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Als kind verslond ik al de motorboekjes van mijn vader. Meer dan veertig jaar later is de liefde voor de motorfiets nog net zo groot. Natuurlijk ga ik mijn hele leven al autoloos door het leven, laat mij maar 365 dagen per jaar motor rijden. Of 565, maar dat kan niet.