13 C
Nederland
vrijdag 12 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Meer details over Ducati V4 Streetfighter

Het is nog even wachten tot Ducati’s 2020-modellenonthulfeestje in Rimini op 23 oktober – wat gewoon al volgende week woensdag is, hé – maar Ducati geeft vast een inkijkje in de nieuwe V4 Streetfighters specificaties.

We hebben al een idee van hoe de V4 Streetfighter er uit gaat zien. Ducat racete namelijk met een prototype van de nieuwe hypernaked op Pikes Peak. Al was dat natuurlijk een machine die niet straatlegaal hoefde te zijn, dus verlichting was onnodig gewicht.

Het is maar een lichtgevend streepje in de duisternis, maar in de nieuwe teaser-video zien we in elk geval in grote lijnen – of ja, een klein lijntje eigenlijk – dat de V4 Streetfighter een compacte versie van de Panigale V4 als koplamp krijgt. Vergelijkbaar aan hoe Ducati de op de 1098 en 848 gebaseerde Streetfighters neerzette dus.

Boven: de koplamp van de V4 Streetfighter in de teaser, onder: de Panigale V4-koplamp.

Qua specs worden we ook even met de neus op de feiten gedrukt; 2020 wordt hét jaar van de bizarre nakeds. Ducati geeft namelijk een anorectische 178 kilo op. Naar verwachting is dit droog, aangezien de Panigale V4 al 175 droge kilo’s in de schaal legt. Die Panigale behoeft nog geen Euro 5-goedkeuring, deze V4 Streetfighter is wat dat betreft wel het bokje.

Niet misteverstane prestaties

Gelukkig kan Ducati wat tegenover die paar kilo extra zetten. Ducati claimt namelijk nu al 208 pk bij 12.750 tpm voor de nieuwe Streetfighter. Niet misteverstane prestaties, aangezien de Panigale ‘slechts’ 6 pk meer heeft. Hoe veel meer de motor op koppel afgeregeld wordt, is ongewis. Aangezien ze in de video ook de aanwezigheid van het rijhulpmiddelenpakket van de Panigale verklappen, is het antwoord op je vraag ‘Veel!’.

Wat verdere uitrusting betreft, zijn er al foto’s gespot van test-Streetfighters met wat basalere vering en remmen dan op het prototype. Die zal meer in lijn zijn met de gewone Panigale V4. Daarnaast kun je donder zeggen op een S-versie komt. Die krijgt dan bijvoorbeeld elektronische Öhlins-vering. Waarschijnlijk komt er ook wel een ode aan Carlin Dunne en Pikes Peak.

Overigens krijgt de Ducati V4 Streetfighter – zoals we op het Pikes Peak-prototype al zagen – dubbele vleugels. Die heeft de Panigale V4R niet eens… En daarmee zien we de aandacht van de markt nog verder verschuiven naar bizar sterke nakeds.

Behalve de Ducati V4 Streetfighter, krijgen we binnenkort namelijk ook nog de Kawasaki Z H2 met een supercharger, komt er nieuwe KTM 1290 Super Duke, lijkt het er op dat Triumph met een 1160cc-versie van de Speed Triple komt en heeft MV Agusta ondertussen de Brutale 1000 Serie Oro al finaal uitverkocht.

Het jaar 2020 belooft heel wat. 2020 wordt het jaar van de sportieve nudisten; let maar op!

Foto’s: Ducati

Nick Enghardt
Nick Enghardt, geboren op 14 december 1989. Druktemaker, techniek-nerd, liefhebber van oude motoren en een eindeloze bron van nutteloze (motor)feitjes. Werkt haast net zo lief aan zijn motoren als hij erop rijdt. Behalve dat Nicks motoren niet zelden stuk voor stuk stilstaan. Gelukkig maar dat hij MotorNL-testredacteur is en er dus altijd wel een nieuwe motor te testen valt.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen