Extra Honda’s voor India

Waar de mondiale motorfietsmarkt zucht en steunt, kraakt en kreunt, gaan de verkopen in India zo goed dat Honda er een vierde fabrikagehal opent. De Indiase markt is voor Honda ondertussen wereldwijd het op een na grootste afzetgebied voor motorfietsen, waarbij uiteraard het merendeel uit lichte motorfietsen en scooters bestaat.

Honda’s nieuwe sleutelschuurtje is goed voor 1,2 miljoen (!) units per jaar, en samen met de drie complexen die de Japanners er al hebben staan, komt dat neer op een productie van 5,8 miljoen units.

En vind je dat al ongelofelijk, het is vooral de snelheid waarmee Honda daar expandeerd die je de ogen doen puilen. In 2011 had Honda er nog maar één fabrikagehal die 1,6 miljoen units uitspuugde. In drie jaar je productie meer dan verdrievoudigen (3,625 keer om exact) moet het Honda management toch in lichte jubelstemming kunnen brengen.

 

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?