Meer samenwerking elektrische tweewielers

Ter stimulering van elektrisch aangedreven gemotoriseerde tweewielers komt er een nauwere samenwerking tussen de Europese en mondiale Taskforce voor elektrische voertuigen. Dat is de belangrijkste uitkomst van een onlangs gehouden bijeenkomst van de ACEM, vereniging van de Europese motorfietsindustrie. In een speciale ACEM-werkgroep worden zowel technische als niet technische thema's besproken op het gebied van Electric Powered Two Wheelers (E-PTW).

Hoofdpunten
– Binnen IMMA, de internationale koepelorganisatie van motorfietsfabrikanten, is een nieuw Taskforce voor Electric Vehicles (EVTF) opgericht. De werkzaamheden van EVTF op wereldwijd niveau lopen gelijk met die van de ACEM-werkgroep (CV) op Europees niveau. EVTF en CV zullen daarom sterk gaan samenwerken.
– Er komt een nieuwe Europese regelgeving voor Electrical Safety. De ACEM-werkgroep is al geruime tijd bezig met het opstellen van een voorstel voor elektrisch aangedreven gemotoriseerde tweewielers binnen de bestaande regelgeving. Het voorstel zal naar verwachting deze maand gereed zijn.
– Elektrisch aangedreven tweewielers kunnen natuurlijk bij uitstek bijdragen aan de luchtkwaliteit van steden. De ACEM-werkgroep gaat een vragenlijst opstellen om een overzicht te krijgen van bestaand stimuleringsbeleid groene tweewielers. De RAI Vereniging zorgt ervoor dat Nederland op deze manier in kaart gebracht wordt.

Foto: ANP

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.