13 C
Nederland
dinsdag 28 juni 2022

Meer samenwerking elektrische tweewielers

Ter stimulering van elektrisch aangedreven gemotoriseerde tweewielers komt er een nauwere samenwerking tussen de Europese en mondiale Taskforce voor elektrische voertuigen. Dat is de belangrijkste uitkomst van een onlangs gehouden bijeenkomst van de ACEM, vereniging van de Europese motorfietsindustrie. In een speciale ACEM-werkgroep worden zowel technische als niet technische thema's besproken op het gebied van Electric Powered Two Wheelers (E-PTW).

Hoofdpunten
– Binnen IMMA, de internationale koepelorganisatie van motorfietsfabrikanten, is een nieuw Taskforce voor Electric Vehicles (EVTF) opgericht. De werkzaamheden van EVTF op wereldwijd niveau lopen gelijk met die van de ACEM-werkgroep (CV) op Europees niveau. EVTF en CV zullen daarom sterk gaan samenwerken.
– Er komt een nieuwe Europese regelgeving voor Electrical Safety. De ACEM-werkgroep is al geruime tijd bezig met het opstellen van een voorstel voor elektrisch aangedreven gemotoriseerde tweewielers binnen de bestaande regelgeving. Het voorstel zal naar verwachting deze maand gereed zijn.
– Elektrisch aangedreven tweewielers kunnen natuurlijk bij uitstek bijdragen aan de luchtkwaliteit van steden. De ACEM-werkgroep gaat een vragenlijst opstellen om een overzicht te krijgen van bestaand stimuleringsbeleid groene tweewielers. De RAI Vereniging zorgt ervoor dat Nederland op deze manier in kaart gebracht wordt.

Foto: ANP

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen