vrijdag 19 april 2024

Menselijke robot wordt autonoom

Honda heeft een vernieuwde menselijke robot onthuld. Deze robot is als eerste in de wereld in staat tot zelfstandig handelen. Tevens presenteert Honda een experimenteel model van een op afstand bestuurbare robotarm, gebaseerd op de nieuwe technieken van ASIMO.

Een grote stap voorwaarts in de ontwikkeling is dat de nieuwe ASIMO (Advanced Step In MObility) kan blijven bewegen zonder aansturing van een externe bestuurder. Ook kan de menselijke robot zelfstandig beslissingen nemen in reactie op zijn omgeving, zoals bewegende mensen.

Met deze ontwikkelingen is Honda Robotics, de nieuwe naam waaronder voortaan ontwikkelingen op het gebied van menselijke robots gevat worden, een stap dichter bij de droom die in 1986 begon: het maken van een menselijke robot die niet alleen innovatief is in techniek, maar die ook daadwerkelijk bij kan dragen aan het welzijn en leven van mensen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen