Menselijke robot wordt autonoom

Honda heeft een vernieuwde menselijke robot onthuld. Deze robot is als eerste in de wereld in staat tot zelfstandig handelen. Tevens presenteert Honda een experimenteel model van een op afstand bestuurbare robotarm, gebaseerd op de nieuwe technieken van ASIMO.

Een grote stap voorwaarts in de ontwikkeling is dat de nieuwe ASIMO (Advanced Step In MObility) kan blijven bewegen zonder aansturing van een externe bestuurder. Ook kan de menselijke robot zelfstandig beslissingen nemen in reactie op zijn omgeving, zoals bewegende mensen.

Met deze ontwikkelingen is Honda Robotics, de nieuwe naam waaronder voortaan ontwikkelingen op het gebied van menselijke robots gevat worden, een stap dichter bij de droom die in 1986 begon: het maken van een menselijke robot die niet alleen innovatief is in techniek, maar die ook daadwerkelijk bij kan dragen aan het welzijn en leven van mensen.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?