dinsdag 6 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Menselijke robot wordt autonoom

Honda heeft een vernieuwde menselijke robot onthuld. Deze robot is als eerste in de wereld in staat tot zelfstandig handelen. Tevens presenteert Honda een experimenteel model van een op afstand bestuurbare robotarm, gebaseerd op de nieuwe technieken van ASIMO.

Een grote stap voorwaarts in de ontwikkeling is dat de nieuwe ASIMO (Advanced Step In MObility) kan blijven bewegen zonder aansturing van een externe bestuurder. Ook kan de menselijke robot zelfstandig beslissingen nemen in reactie op zijn omgeving, zoals bewegende mensen.

Met deze ontwikkelingen is Honda Robotics, de nieuwe naam waaronder voortaan ontwikkelingen op het gebied van menselijke robots gevat worden, een stap dichter bij de droom die in 1986 begon: het maken van een menselijke robot die niet alleen innovatief is in techniek, maar die ook daadwerkelijk bij kan dragen aan het welzijn en leven van mensen.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen