Tol Westerscheldetunnel verlaagd

Goed nieuws voor onze vrienden uit Zeeland! Het tunneltarief voor motorrijders in de Westerscheldetunnel wordt verlaagd en motorrijders moeten de tolkassa eenvoudiger kunnen passeren. Kijk, daar hebben we iets aan.

Ondanks verzet van de oppositie (D66, Partij voor Zeeland, Groen Links, Christen Unie, SP en PVV) stemden de Staten van Zeeland gisteren met dit plan in. De coalitie van VVD, PvdA, CDA en SGP was gelukkig sterk genoeg. Die vier fracties hadden bij de vorming van een nieuw dagelijks provinciebestuur afgesproken dat de motorrijtuigenbelasting omhoog zou gaan. Dat was een vurige wens van de PvdA.

De NV Westerscheldetunnel is nog op zoek naar een methode om een vlotte doorgang van motorrijders langs de kassa mogelijk te maken. Motorrijders die vaak gebruik maken van de tunnel, zijn aangewezen op de t-tag. Anders dan bij een auto kunnen ze het kastje echter niet aan de voorruit plakken en moeten ze stoppen om het tevoorschijn te halen.

Volgens voorzitter Nico Perk van de landelijke Motorrijders Actie Groep (MAG) zijn alternatieven voor dit systeem makkelijk te vinden. "Die t-tag is voor ons slechts een drager van de barcode. Eén van onze leden heeft bij wijze van proef het strookje van zijn t-tag afgepeuterd en die op een oude creditcard geplakt. Dat werkte prima!"

Bron: PZC en Motorrijders Actie Groep
Foto: ANP

 

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.