Met de motor op reis: Code Oranje, wat betekent dat voor je motorverzekering?

Premier Rutte kondigde aan dat vanaf 15 juni het reisadvies voor diverse Europese landen van Oranje naar Code Geel gaat. Dit betekent dat in plaats van het advies om alleen noodzakelijke reizen te maken, nu het advies geldt dat u de veiligheidsmaatregelen in Nederland en in het desbetreffende land in acht moet nemen.

Voor de volgende landen geldt nog steeds een Code Oranje: Denemarken, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. Ook geldt dit nu nog voor Frankrijk, Spanje, Oostenrijk en Zwitserland, echter is de verwachting dat dit advies tussen 15 juni en 5 juli versoepeld gaat worden.

Ga goed verzekerd met je motor op reis

U kunt dus prima een weekendje naar Duitsland of België op de motor, daarbij wordt er wel van u verwacht dat u 1,5 meter afstand in acht neemt en drukte vermijd.

Uw motorverzekering kijkt niet naar een reisadvies in een bepaald land, dus u bent gewoon verzekerd als u naar een Code Oranje gebied als Frankrijk of Spanje zou gaan.

Het reisadvies kan alleen van invloed zijn op de snelheid van het repatriëren van uw motor na een ongeval, uit het buitenland naar Nederland.

Reisverzekering

Uw reisverzekering doet dit echter wel, zij hebben in hun voorwaarden opgenomen dat een negatief reisadvies er voor zorgt dat u niet verzekerd bent in een land. Houdt hier dus rekening mee!

Bron: Combimotors Verzekeringen

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?