vrijdag 3 februari 2023

Dit is de nieuwe 2020 MotoGP-kalender

Even leek er helemaal geen MotoGP-seizoen 2020 te zijn, maar gelukkig is de situatie inmiddels iets anders. Of heel anders zo je wilt, want zie hieronder de MotoGP-kalender van 2020. Dat Assen er niet op staat, weten we al een tijd maar blijft gek. Overigens ontbreekt ook Mugello zo werd gisteren al bekend.

Amerika (Circuit of The Americas), Argentinië (Termas de Rio Hondo), Thailand (Chang International Circuit) en Maleisië (Sepang International Circuit) staan nog zonder datum op de kalender. Voor 31 juli moeten we weten wanneer daar gereden gaat worden, aldus Dorna.

Goed om verder te weten is dat het MotoGP-seizoen 2020 tot uiterlijk 13 december duurt en dat er maximaal 17 GP’s (inclusief Qatar) op de kalender komen te staan. Nog altijd een indrukwekkend aantal, want we kunnen dus nog 16 GP’s hebben dit jaar. Uiteraard kan corona daarbij altijd eten in het roet blijven gooien, maar dat is met alles nu natuurlijk zo.

MotoGP-kalender 2020

19 juli – Spanje – Circuito de Jerez-Ángel Nieto
26 juli – Spanje – Circuito de Jerez-Ángel Nieto
9 augustus – Tsjechië – Automotodrom Brno

16 augustus – Oostenrijk – Red Bull Ring-Spielberg
23 augustus – Oostenrijk – Red Bull Ring-Spielberg
13 september – Italië – Misano World Circuit Marco Simoncelli

20 september – Italië – Misano World Circuit Marco Simoncelli
27 september – Spanje – Barcelona – Catalunya
11 oktober – Frankrijk – Le Mans

18 oktober – Spanje – MotorLand Aragón
25 oktober – Spanje – MotorLand Aragón
08 november – Spanje – Ricardo Tormo (Valencia)

15 november – Spanje – Ricardo Tormo (Valencia)

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen