Met je Harley-Davidson Road King de jungle van Tasmanië in

Daniel Hayes, alias Million Dollar Bogan, haalt vaker capriolen uit met de motorfiets. Hij reed met zijn Harley-Davidson Road King door heel Australië. Je kunt gerust zeggen dat hij op plekken is geweest waar geen gewone Road King ooit is geweest. Na een onderbreking, waarin hij met zijn vriend David Parry voor het goede doel Australië doorkruisten op Honda Monkeys, zijn de twee terug om een ander eiland te veroveren. Dit keer is het Parry’s thuisland Tasmanië.

Daniel Hayes heeft een voorliefde voor zandpaden. Hij vraagt zich af waar het pad heen gaat en hoe ver het te volgen is. Op een adventure is dat makkelijker, maar niet op een 400 kilo – inclusief bagage – zware Road King. Sinds zijn vorige avonturen heeft Hayes zijn motor aangepast, zowel voor meer vermogen – wat heb je er aan off-road – als voor een paar stootvaste banden. Het heeft zijn vruchten afgeworpen. De aanpassingen hebben Hayes verder van de gebaande paden gebracht dan ooit tevoren. Deze keer vergezelt Parry Hayes op zijn eigen Road King, ook uitgerust met noppenbanden. Wat kan er misgaan? Zoals blijkt, nogal wat.

Kort commentaar: ‘Dit is waarom ik graag banden als deze op de Road King heb, zodat het gewoon licht werk is als je in de bush bent.’ Hayes staat voor een steil pad dat bergafwaarts gaat. Hoewel het op de video vaak niet te zien is hoe steil de heuvels zijn, kun je aan de hoek van de bomen zien dat dit pad geen grapje is. De afdaling gaat aanvankelijk gemakkelijk, maar hij maakt zich even zorgen dat ze misschien niet meer terug omhoogkomen. Ze gaan door tot Hayes uit balans raakt en zijn motor langzaam laat vallen. Ze besluiten wijselijk om te draaien en terug te rijden. Maar dat is geen sinecure met zulke grote motoren.

Harley-Davidson werkt aan een supercharged motor

Toegegeven, hoewel dit niet de manier is waarop je op een Harley wilt rijden, doet het duo veel dingen goed. Ze dalen de heuvel langzaam af, niet met halsbrekende toeren, waardoor Hayes ongedeerd van zijn motor kan stappen als hij hem laat vallen. In tegenstelling tot veel van zijn vorige avonturen is Hayes niet alleen en Parry helpt hem de zware motor op te tillen en om te keren. Natuurlijk weet Hayes dat een Harley-Davidson Road King bij lange na niet de ideale terreinmotor is, zelfs niet met noppenbanden. Maar hij houdt van zijn Harley-Davidson motoren.

Bron: Million Dollar Bogan

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?