Meer over Kawasaki’s nieuwe blok

Alweer bijna twee weken geleden schreven wij op MOTOR.nl over het supercharged-motorblok van Kawasaki, dat tijdens de 43e editie van de Tokyo Motor Show gepresenteerd werd. Inmiddels is er meer duidelijk. Zo komt het nieuw ontwikkelde blok voort uit jarenlange ervaring in de luchtvaart. 

De basis van het supercharged-motorblok wordt gevormd door de turbinebladen welke natuurlijk bestand moeten zijn tegen extreme temperaturen en trillingen, terwijl ze met een hoge snelheid ronddraaien. Met de ontwikkeling van zowel de supercharger als het motorblok wordt het volgens Kawasaki mogelijk om een efficiënt werkend supercharged-motorblok te maken voor motorfietsen.

Binnenkort hopelijk meer!

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?