woensdag 19 juni 2024

Michael van der Mark commentator MotoGP Le Mans tijdens Mega MotorTreffen 2019

Op 18 & 19 mei organiseren we het derde Mega MotorTreffen. Opnieuw in de Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen. Vast programma-onderdeel: met z’n allen naar de MotoGP Le Mans kijken. Zou je als toerrijder ook eens moeten doen. Over voertuigbeheersing gesproken… En de MotoGP Le Mans wordt dit jaar wel heel speciaal: de beste coureur van Nederland doet het commentaar.

Eerste Nederlandse winnaar

Voor motorrijders die Michael van der Mark niet kennen. Michael rijdt in het Wereldkampioenschap Superbikes. Da’s een klasse waarin de coureurs rijden op ‘gewone’ straatmotoren. Tenminste: de R1 waarmee Michael ten strijde trekt, doet heel erg z’n best om op een gewone Yamaha YZF-R1 te lijken. Maar is dat natuurlijk niet zo. Om zich met de top te meten, worden aan de Yamaha bakken euro’s besteed. Onderhuids, want van heel dichtbij zie je de verschillen. En da’s meteen ook het succes van deze klasse: de berijder van een supersport motor voelt zich toch een beetje Van der Mark. Of Bautista, maar da’s een Italiaan op een Ducati. En een heel succesvolle.

Michael van der Mark beleefde een superseizoen in 2018-2019. Hij streed mee met de toppers en schreef als eerste Nederlander geschiedenis door een wedstrijd te winnen. Dat was op Donington Park, waar hij beide manches wist te winnen. In het WSB rijden ze twee wedstrijden in één weekeinde.

Dit alles als uitgebreide introductie. Om maar aan te geven hoe bijzonder het is dat deze topcoureur tijd in zijn agenda heeft gevonden om speciaal voor de MotoGP-fans het commentaar te verzorgen tijdens het Mega MotorTreffen.

Ben jij er bij? Bestel hier je tickets voor het Mega MotorTreffen 2019!

Jan Kruithof
Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen