13 C
Nederland
vrijdag 12 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Michael van der Mark verlengt contract met BMW

Het is een week van bevestigingen geweest voor de Superbike markt. Na Kawasaki’s aankondiging van een contractverlenging met Johnny Rea tot 2024, is het vandaag de beurt aan BMW. De fabrikant uit München heeft aangekondigd dat het zijn avontuur met Michael Van der Mark volgend seizoen zal voortzetten.

Het is zeker een moeilijke 2022 geweest voor Michael, die tijdens de winterstop een beenbreuk opliep op een mountainbike en vervolgens een dijbeenbreuk opliep in FP1 in Estoril. Ondanks de klappen wilde BMW met hem verder en hij is niet ontevreden: ‘Ik ben erg blij dat ik deel uitmaak van de BMW Motorrad Motorsport-familie en de verlenging van onze samenwerking’, aldus Van der Mark. ‘Helaas is dit seizoen niet verlopen zoals ik me had voorgesteld. Ik wil zo snel mogelijk terug op mijn BMW M1000RR. Ik mis alles: het team, de motor, het racen. Maar het enige dat telt is wat de dokters zeggen en ik volg hun aanbevelingen.’ We zullen moeten zien wanneer Michael weer kan racen.

Ilja Caljouw over Isle of Man: ‘Ik kijk met gemengde gevoelens terug op mijn deelname’

Een paar weken geleden deed Michael een test tijdens de TT: ‘In Assen zag ik hoeveel potentie de motor dit seizoen heeft en sindsdien is het project nog verder gevorderd, met Scott die op het podium eindigde in Donington. Ik kan niet wachten om weer in actie te komen en mijn steentje bij te dragen. Ik ben er zeker van dat we samen een succesvolle toekomst zullen hebben.’

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen