Michele Pirro: ‘Ducati MotoE doet denken aan MotoGP’

Ducati MotoE ging voor de eerste keer het circuit op op het Misano World Circuit Marco Simoncelli, waar de overeenkomst met Dorna Sports in oktober werd aangekondigd. Vanaf seizoen 2023 zal de motorfietsenfabrikant Borgo Panigale de enige leverancier zijn van de motorfietsen voor de FIM Enel MotoE World Cup, de elektrische klasse van het MotoGP-wereldkampioenschap.

Het prototype van de elektrische motorfiets, met de codenaam V21L, is het resultaat van het gezamenlijke werk van het Ducati Corse team en Ducati R&D-ingenieurs, onder leiding van Roberto Cané; Ducati eMobility Director. De test werd uitgevoerd door Michele Pirro, Ducati testrijder sinds 2013. Hij testte de technische kenmerken en het potentieel van de eerste elektrische Ducati motorfiets.

MotoGP: 2022 wordt het jaar van de waarheid voor Ducati

Roberto Cané legt uit: ‘We leven in een werkelijk buitengewoon moment. Ik kan nauwelijks geloven dat dit werkelijkheid is en niet alleen maar een droom! De eerste elektrische Ducati op het circuit is uitzonderlijk, niet alleen vanwege zijn uniciteit, maar ook vanwege de uitdaging. Zowel in termen van prestatie, doelstellingen en de extreem korte tijdsbestekken. Daarom is het werk van het hele team dat aan het project heeft gewerkt, ongelooflijk geweest, en het resultaat van vandaag is een beloning voor de inspanningen van de afgelopen maanden. Wij zijn nog niet klaar, en wij weten dat er nog een lange weg te gaan is, maar intussen hebben wij de eerste, belangrijke steen gelegd.’

Michele Pirro voegde hieraan toe: ‘Het testen van het MotoE-prototype op het circuit was een grote emotie, omdat het het begin markeert van een belangrijk hoofdstuk in de geschiedenis van Ducati. De motorfiets is licht en heeft al een goede balans. Bovendien lijken de gasrespons in de eerste openingsfase en de ergonomie sterk op die van een MotoGP-motorfiets. Als het niet zo stil was en we voor deze test besloten hadden het vermogen te beperken tot slechts 70%, zou ik gedacht hebben dat ik op mijn eigen motor reed.’

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?