maandag 27 mei 2024

Kunstwerk of niet? Ducati Superleggera V4J

Een kunstwerk aanpassen of wijzigen is meestal een garantie voor mislukking. Behalve in zeldzame gevallen, zoals Duchamps Mona Lisa met een snor. Maar ongeschonden ontsnappen aan een poging iets te veranderen wat in alle opzichten wordt omschreven als kunst. Tenzij … tenzij … het Ducati Style Centre het meesterwerk in handen krijgt en een speciaal verzoek krijgt van een van de 500 gelukkige Amerikaanse eigenaren van de Ducati Superleggera V4. Die wil zijn Superleggera in dezelfde kleur als zijn Lamborghini in de garage zien.

Rood en blauw…

Zodra de Superleggera V4 in de garage aankwam, moet onze vriend de nogal gewaagde combinatie met het blauw van zijn Lamborghini Aventandor SVJ hebben opgemerkt. Daardoor besloot hij om de rode motorfiets van Borgo Panigale een andere outfit te geven en voor blauw te kiezen. Dus vaarwel rood-witte Ducati kleurstelling, welkom blauwe kuipdelen met zwarte en gele details, net als zijn geliefde Lamborghini. De Amerikaanse magnaat was niet tevreden met de kleur van de Brembo-remklauwen en liet ook de Pirelli Diablo Supercorsa verfraaien. Het zadel draagt het Y-ontwerp dat bekend is van de supercars van het bedrijf uit Bologna. Om het gevoel met de Aventador te verhogen, heeft de Amerikaan ook besloten om zijn one-off een nieuwe naam te geven door er een J aan toe te voegen. Die letter onderscheidt bij Lamborghini de meest extreme modellen.

2021 Ducati Diavel 1260 Lamborghini: DNA van Motor Valley

Gezien de prijs van € 100.000,-, de exclusiviteit en het feit dat er slechts 500 Superleggera V4’s zijn geproduceerd, mag je je gerust afvragen hoeveel het extra werk de miljonair heeft gekost. Feit is wel dat dit alleen mogelijk is voor de rijkste Ducati-motorrijders.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen