‘Michelin goes wild!’

Die allroad-rijder met zijn offroad-profiel banden komt natuurlijk zelden in het onverhard, maar Michelin wil nu de uitzondering op de regel voorzien van rubber dat niet enkel pretendeert modder en zand te kunnen happen. Naam van bovengenoemd rubber; Michelin Anakee Wild.

Eerste indruk is al goed, want dat zijn pas echte noppen! De maten variëren van 130/80-17 tot flink aan de maat 170/60-17, en dan hebben we het uiteraard over achterbanden. Volgens Michelin ligt de nadruk achter op stabiliteit. Voorbanden komen in zowel 19 als 21 inch uitvoeringen, en de nadruk ligt hier op stuurprecisie en grip.

Michelin zet met de Anakee Wild-banden in op fifty-fifty voor straat- en onverhard gebruik. Of ze zo bruikbaar zijn als beloofd, of niet. Michelin speelt er in elk geval goed mee in op het snel uitdijende grote/zware allroad-segment. Want het is allang niet enkel de BMW GS meer. CRF1000L Africa Twin, DL1000 V-Strom, 1290 Super Adventure, Super Ténéré, Tiger Explorer, Versys 1000, Caponord 1200, Multistrada 1200, enzovoort.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.