dinsdag 27 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

‘Michelin goes wild!’

Die allroad-rijder met zijn offroad-profiel banden komt natuurlijk zelden in het onverhard, maar Michelin wil nu de uitzondering op de regel voorzien van rubber dat niet enkel pretendeert modder en zand te kunnen happen. Naam van bovengenoemd rubber; Michelin Anakee Wild.

Eerste indruk is al goed, want dat zijn pas echte noppen! De maten variëren van 130/80-17 tot flink aan de maat 170/60-17, en dan hebben we het uiteraard over achterbanden. Volgens Michelin ligt de nadruk achter op stabiliteit. Voorbanden komen in zowel 19 als 21 inch uitvoeringen, en de nadruk ligt hier op stuurprecisie en grip.

Michelin zet met de Anakee Wild-banden in op fifty-fifty voor straat- en onverhard gebruik. Of ze zo bruikbaar zijn als beloofd, of niet. Michelin speelt er in elk geval goed mee in op het snel uitdijende grote/zware allroad-segment. Want het is allang niet enkel de BMW GS meer. CRF1000L Africa Twin, DL1000 V-Strom, 1290 Super Adventure, Super Ténéré, Tiger Explorer, Versys 1000, Caponord 1200, Multistrada 1200, enzovoort.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen