maandag 4 december 2023

Michelin komt met speciale scooterband

Scooters worden steeds populairder en daar springen ook de bandenfabrikanten handig en slim op in. Zo komt Michelin met de Power Pure SC Radial. Volgens de Franse fabrikant de eerste scooterband met zowel radiaaltechnologie als dual-compound.

De radiaaltechnologie, die komt van de sporttouring-banden, biedt de Power Pure SC Radial volgens het persbericht meer stabiliteit bij hogere snelheden. Dit omdat ‘ie beter bestand is tegen centrifugaalkrachten. Dit zou de band meteen ook slijtagebestendiger maken. Nog niet overtuigd? Michelin meldt dat de eerder genoemde technologie de band eveneens lichter maakt dan een band met een conventioneel karkas.

Hoewel de Power Pure SC Radial al in een groot aantal afmetingen wordt gemaakt, is hij ook beschikbaar in twee nieuwe afmetingen voor de onlangs geïntroduceerde Yamaha T-Max 530 en BMW C600Sport & C650GT. Deze banden zijn vanaf eind oktober 2012 verkrijgbaar in de Benelux. De prijsstelling volgt later.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image