zondag 2 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Michelin komt met speciale scooterband

Scooters worden steeds populairder en daar springen ook de bandenfabrikanten handig en slim op in. Zo komt Michelin met de Power Pure SC Radial. Volgens de Franse fabrikant de eerste scooterband met zowel radiaaltechnologie als dual-compound.

De radiaaltechnologie, die komt van de sporttouring-banden, biedt de Power Pure SC Radial volgens het persbericht meer stabiliteit bij hogere snelheden. Dit omdat ‘ie beter bestand is tegen centrifugaalkrachten. Dit zou de band meteen ook slijtagebestendiger maken. Nog niet overtuigd? Michelin meldt dat de eerder genoemde technologie de band eveneens lichter maakt dan een band met een conventioneel karkas.

Hoewel de Power Pure SC Radial al in een groot aantal afmetingen wordt gemaakt, is hij ook beschikbaar in twee nieuwe afmetingen voor de onlangs geïntroduceerde Yamaha T-Max 530 en BMW C600Sport & C650GT. Deze banden zijn vanaf eind oktober 2012 verkrijgbaar in de Benelux. De prijsstelling volgt later.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen