dinsdag 27 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

EICMA 2015: Middenklasser Panigale

Foto: Ducati

Qua looks bijna een kopie van de 1299 Panigale maar motorisch gezien echt verschillend. De geheel nieuwe 959 Panigale heeft een 955cc blok dat aan de Euro4-normen voldoet. Voor niet Europese markten is hij echter ook verkrijgbaar zonder deze normen. In die versie is de Panigale uitgerust met een superbike uitlaat aan de onderzijde zoals ook de 1299 Panigale heeft. In Europa is de 959 te koop met een iets minder sierlijke dubbele uitlaat aan de zijkant. 

Sierlijk of niet, krachtig is de 959 zeker. Liefst 157 pk bij 10.500 tpm. Woei… De 959 is verder – even als de 1299- uitgerust met een quickshifter, ride-by-wire, drievoudige ABS, tractiecontrole en motorremcontrole. Daar is dus weinig nieuws aan. 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen