EICMA 2015: Middenklasser Panigale

Foto: Ducati

Qua looks bijna een kopie van de 1299 Panigale maar motorisch gezien echt verschillend. De geheel nieuwe 959 Panigale heeft een 955cc blok dat aan de Euro4-normen voldoet. Voor niet Europese markten is hij echter ook verkrijgbaar zonder deze normen. In die versie is de Panigale uitgerust met een superbike uitlaat aan de onderzijde zoals ook de 1299 Panigale heeft. In Europa is de 959 te koop met een iets minder sierlijke dubbele uitlaat aan de zijkant. 

Sierlijk of niet, krachtig is de 959 zeker. Liefst 157 pk bij 10.500 tpm. Woei… De 959 is verder – even als de 1299- uitgerust met een quickshifter, ride-by-wire, drievoudige ABS, tractiecontrole en motorremcontrole. Daar is dus weinig nieuws aan. 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.