13 C
Nederland
zaterdag 25 juni 2022

Mijd België als de pest

De precieze datum is nog in nevelen gehuld, maar waarschijnlijk vindt donderdag 17 april de grootste flitsactie ooit plaats in België. Vanaf zes uur ’s ochtends tot de volgende ochtend storten de Zwaantjes zich massaal op het controleren van de maximum snelheid. Van de 195 korpsen doen er 124 enthousiast mee met de flitsmarathon.

In 24 uur controleert de politie naar schatting honderdduizend voertuigen. Dat moet goed zijn voor tienduizend bekeuringen en naar schatting een miljoen euro’s aan boetes. Als je de komende dagen naar België gaat is een rustige rijstijl aangeraden omdat de nationale flitsdag sowieso in de paasvakantie valt. Hou het nieuws voor de exacte datum in de gaten, want daarover verschillen de berichten nog wel eens.

Mocht je toch op de bon gaan, dan heb je dat te danken aan een van de vijftigduizend mensen die – vrijwillig – een mogelijke flitslocatie doorgaven aan de politie. Op de website ikflitsmee.be gaven ze de plekken aan waar volgens hen op snelheid gecontroleerd moest worden. Van je (Zuider)buren moet je het hebben.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen