Mijd België als de pest

De precieze datum is nog in nevelen gehuld, maar waarschijnlijk vindt donderdag 17 april de grootste flitsactie ooit plaats in België. Vanaf zes uur ’s ochtends tot de volgende ochtend storten de Zwaantjes zich massaal op het controleren van de maximum snelheid. Van de 195 korpsen doen er 124 enthousiast mee met de flitsmarathon.

In 24 uur controleert de politie naar schatting honderdduizend voertuigen. Dat moet goed zijn voor tienduizend bekeuringen en naar schatting een miljoen euro’s aan boetes. Als je de komende dagen naar België gaat is een rustige rijstijl aangeraden omdat de nationale flitsdag sowieso in de paasvakantie valt. Hou het nieuws voor de exacte datum in de gaten, want daarover verschillen de berichten nog wel eens.

Mocht je toch op de bon gaan, dan heb je dat te danken aan een van de vijftigduizend mensen die – vrijwillig – een mogelijke flitslocatie doorgaven aan de politie. Op de website ikflitsmee.be gaven ze de plekken aan waar volgens hen op snelheid gecontroleerd moest worden. Van je (Zuider)buren moet je het hebben.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.