Mijlpaal: Honda heeft 400 miljoen motoren en scooters gebouwd

70 jaar na de eerste motorfiets, die in 1949 van de band rolde, heeft Honda zijn 400 miljoenste tweewieler gebouwd.

Momenteel produceert Honda het een ongelooflijke aantal van 21 miljoen motorfietsen en scooters per jaar. Dat doen ze in 35 fabrieken in 21 landen. Honda verkoopt allen al in India jaarlijks zo’n 5,9 miljoen motorfietsen. In Indonesië ongeveer 5,2 miljoen. Elk jaar.

En Honda zit niet stil – momenteel wordt hard gewerkt aan een reeks elektrische tweewielers zonder uitstoot, waaronder de Honda V-Go. En Honda hoopt hoge volumes te verkopen van betaalbare elektrische tweewielers. Daarbij komt dat verwisselbare batterijtechnologie in een sneltreinvaart wordt ontwikkeld.

Over de mijlpaal gesproken, zegt Takahiro Hachigo, CEO van Honda Motor Company: ‘Al 70 jaar lang biedt Honda wereldwijd motorrijders motorfietsen aan die het leven gemakkelijker en aangenamer maken. We zullen ons best blijven doen om aantrekkelijke producten te blijven maken, die voldoen aan de behoeften en dromen van motorrijders over de hele wereld”.

Met welke modellen gaat Honda richting 800 miljoen?

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Misschien vind je dit ook interessant?