dinsdag 21 mei 2024

Mijlpaal: Honda heeft 400 miljoen motoren en scooters gebouwd

70 jaar na de eerste motorfiets, die in 1949 van de band rolde, heeft Honda zijn 400 miljoenste tweewieler gebouwd.

Momenteel produceert Honda het een ongelooflijke aantal van 21 miljoen motorfietsen en scooters per jaar. Dat doen ze in 35 fabrieken in 21 landen. Honda verkoopt allen al in India jaarlijks zo’n 5,9 miljoen motorfietsen. In Indonesië ongeveer 5,2 miljoen. Elk jaar.

En Honda zit niet stil – momenteel wordt hard gewerkt aan een reeks elektrische tweewielers zonder uitstoot, waaronder de Honda V-Go. En Honda hoopt hoge volumes te verkopen van betaalbare elektrische tweewielers. Daarbij komt dat verwisselbare batterijtechnologie in een sneltreinvaart wordt ontwikkeld.

Over de mijlpaal gesproken, zegt Takahiro Hachigo, CEO van Honda Motor Company: ‘Al 70 jaar lang biedt Honda wereldwijd motorrijders motorfietsen aan die het leven gemakkelijker en aangenamer maken. We zullen ons best blijven doen om aantrekkelijke producten te blijven maken, die voldoen aan de behoeften en dromen van motorrijders over de hele wereld”.

Met welke modellen gaat Honda richting 800 miljoen?

Jan Kruithof
Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen