Minder Harley’s verkocht in Europa

De economische (krediet)crisis heeft ook voet aan wal gezet bij Harley-Davidson. Het bedrijf wist in de eerste zes maanden van dit jaar zo’n dikke 23.000 motoren te verkopen in Europa. Dat klinkt als heel veel maar het zijn er toch echt zeven procent minder dan in de eerste zes maanden van 2011.

Volgens Harley wordt de verkoop beïnvloed door de ‘uitdagende’ economie in de eurozone. Vrij vertaald, het is dus de schuld van de crisis. Toch is er wel degelijk goed nieuws te melden voor Harley-Davidson. Wereldwijd plust de verkoop en dik ook want een stijging van negen procent zie je in deze lastige tijden niet al te regelmatig. Belangrijkste afzetmarkt is, zoals zo vaak, Azië.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?