zaterdag 24 februari 2024

Minder Harley’s verkocht in Europa

De economische (krediet)crisis heeft ook voet aan wal gezet bij Harley-Davidson. Het bedrijf wist in de eerste zes maanden van dit jaar zo’n dikke 23.000 motoren te verkopen in Europa. Dat klinkt als heel veel maar het zijn er toch echt zeven procent minder dan in de eerste zes maanden van 2011.

Volgens Harley wordt de verkoop beïnvloed door de ‘uitdagende’ economie in de eurozone. Vrij vertaald, het is dus de schuld van de crisis. Toch is er wel degelijk goed nieuws te melden voor Harley-Davidson. Wereldwijd plust de verkoop en dik ook want een stijging van negen procent zie je in deze lastige tijden niet al te regelmatig. Belangrijkste afzetmarkt is, zoals zo vaak, Azië.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen