Minder lang in de file door wegverbredingen

Het aantal files is dit jaar flink afgenomen, blijkt uit cijfers van Rijkswaterstaat. In het eerste kwartaal daalde de filedruk met 5,6 procent. De oorzaak: meer asfalt. Nederlanders hebben bij elkaar 2,2 miljoen uur minder in de file gestaan ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar. Dat terwijl er vrijwel evenveel verkeer op de wegen reed. Daarmee is het fileprobleem tot het niveau van 2000 gezakt

Volgens de Publieksrapportage Hoofdwegennet van Rijkswaterstaat stroomt het verkeer vooral beter door omdat veel wegen de afgelopen tijd zijn verbreed. Ook de tot spitsstrook omgebouwde vluchtstroken dragen bij aan de betere doorstroming. Vooral op de A2 en de A4 is de reistijd verbeterd. Op het traject A4 Burgerveen-Zoeterwoude wordt 13 minuten sneller gereden, en de extra rijstrook tussen Gouda en Woerden maakt dit traject gemiddeld 8 minuten sneller.

Minister Schultz van Haegen is erg tevreden over de cijfers. "Dit is heel goed nieuws voor automobilisten en vervoerders, maar ook voor mensen die rond notoire fileknelpunten leven. Minder files betekent ook schonere lucht voor omwonenden." De minister wil ondanks de bezuinigingen in het lente-akkoord de verbeteringen aan de wegen doorzetten. "Voor onze economie is het essentieel dat de bereikbaarheid optimaal is. Daar moeten we de komende jaren hard aan blijven werken."

Bron: RTL
Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.