Minder motoren gestolen

Wij hebben een beetje een dubbel gevoel. Of, laat dat beetje maar weg. Uit cijfers van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit, kortweg AVc, blijkt namelijk dat er minder motoren gestolen zijn. Tien procent minder zelfs. Maar, nog altijd zo’n 1.800 mensen kregen de schrik van hun leven toen ze er achter kwamen dat hun motorfiets gejat was. Weg, pleite, kwijt…

De diefstallen vonden vooral plaats in de politieregio’s Amsterdam-Amstelland, Haaglanden, Rotterdam-Rijnmond en Midden- en West Brabant. In deze politieregio’s werden 200 of meer motorrijwielen gestolen. Ze zijn zo samen verantwoordelijk voor ruim vijftig procent van de diefstallen van motorrijwielen in 2012. Liefst 23 procent van de gestolen motorrijwielen werd door Amsterdam-Amstelland aangemeld.

Gelukkig is het allemaal nog niet zo erg als bij de scooters hoewel ook daar voorzichtig positief nieuws te melden is. Voor het eerst in jaren daalde het aantal scooterdiefstallen namelijk. In 2012 werden 16.183 (!) scooters gestolen en dat zijn er bijna 700 minder dan het jaar ervoor. Een afname van vier procent.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.