vrijdag 23 februari 2024

Minister: ‘Geen BTW over BPM’

Eerder deze maand kon je al op www.motor.nl lezen over over het mogelijke bpm-plan van de overheid waar ook motorrijders de dupe van zouden worden. Motoren zouden mogelijk flink in prijs gaan stijgen. Zojuist valt er op de site van de BOVAG te lezen dat de staatssecretaris van Financiën in antwoord op Kamervragen van VVD-kamerlid Helma Lodders gemeld heeft dat dat niet de bedoeling is en ook niet zal worden gevraagd.

In een eerdere reactie aan ons was de BOVAG al zeer duidelijk: ‘Wij verwachten dat dit probleem wordt onderkend en aangepast. Het is in deze tijd zeer onwenselijk dat door een administratieve ingreep auto’s en motoren fors duurder worden. Dat is slecht voor het broodnodige consumentenvertrouwen. Het Belastingplan, waar wij dit uit afleiden, wordt binnenkort in de Tweede Kamer besproken. Wij zullen kamerleden hier dan ook met nadruk op wijzen.’

Het onderwerp is dus besproken in de Tweede Kamer en de BOVAG is blij dat de staatssecretaris opheldering heeft verschaft. Hans ten Broeke, algemeen voorzitter BOVAG:

‘Nieuwe en gebruikte auto’s dreigden gemiddeld duizend tot tweeduizend euro duurder te worden. Op een middenklasse auto zoals de Mazda3 benzine zit nu minimaal € 4.418,- bpm. De btw daarover zou € 928,- zijn. En voor een populaire zakendiesel als de Peugeot 3008 zijn die bedragen respectievelijk  € 8.831,- en € 1.855,-. En campers soms nog veel meer. Zeer ongewenst in deze tijden waarin de nieuwverkoop fors terugloopt. De overheid speelt met de autobelastingen en subsidies een steeds grotere en negatieve rol in de showroom. Goed dat de door ons gevraagde duidelijkheid er nu ook is gekomen. Voor de branche en voor de Belastingdienst. We zijn blij met de steun van Helma Lodders, die er middels Kamervragen voor zorgde dat de staatssecretaris opheldering verschafte.’

Han ten Broeke, algemeen voorzitter BOVAG. Bron: BOVAG.nl
Maikel Sneek
Maikel Sneek
Visueel ingestelde allround creative die sinds 2014 actief is in de motorbranche. Brengt voor Motor.NL offline en online samen.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen