13 C
Nederland
vrijdag 19 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

MissBiker wint de FIM Women in Motorcycling Award 2019

Op 1 december werd in de Salle Des Etoiles van de Sporting Club van Monte Carlo de kampioenshuldiging gehouden. De huldiging werd zoals elk jaar georganiseerd door de FIM (International Motorcycling Federation).

Naast de huldiging van alle wereldkampioenen werden er ook vier speciale prijzen uitgereikt: FIM Women in Motorcycling Award, FIM Award For The Future, FIM Enviromental Award, FIM Road Safety. De laatste werd gewonnen door Arai Helmets.

MissBiker uit Italië won de Women in Motorcycling Award, waarvoor ook zeven andere bedrijven waren genomineerd. De prijs werd in het leven geroepen om mensen, instanties of bedrijven te huldigen en te erkennen die een belangrijke bijdrage leveren aan de verbetering, ontwikkeling en de bewustwording van vrouwen op alle gebieden die verband houden met het motorrijden.

MissBiker, gevestigd in Bassano del Grappa (VI), is de grootste community van motorrijdende vrouwen in Italië. De community, opgericht in februari 2015 door Lisa Cavalli, probeert met behulp van een vrouwelijke staf, de meest voorkomende problemen op te lossen waar vrouwen op de motor mee worden geconfronteerd. Denk daarbij aan het creëren van een community voor beginnende motorrijders of een applicatie waarmee motorrijders verbinding kunnen maken met motorrijders in het hele land. De missie van MissBiker is om alle vrouwelijke motorrijders een online platform te bieden waarop nuttige wordt verzameld en gedeeld.

MissBiker ondersteunt met behulp van een groeiend aantal relevante zakenpartners, zoals monteurs, trainingen, dealers, hotels en kledingmerken, motorrijders. Deze worden uitgenodigd deel te nemen aan events of er worden kortingen afgesproken exclusief voor leden van de community.

MissBiker organiseert niet alleen evenementen en bijeenkomsten. Het is ook gericht om te lobbyen met fabrikanten en industrie om ervoor te zorgen dat motorrijden nog meer toegankelijker wordt en meer geschikt is voor de snel groeiende groep vrouwelijke motorrijders.

Tijdens de prijsuitreiking werden ook kampioenen als Marc Marquez voor MotoGP en Jonathan Rea voor Superbike geëerd. Vrouwelijke motorsporters die in de prijzen vielen, waren Emma Bristow voor Trial en Courtney Duncan voor WMX.

Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen