MissBiker wint de FIM Women in Motorcycling Award 2019

Op 1 december werd in de Salle Des Etoiles van de Sporting Club van Monte Carlo de kampioenshuldiging gehouden. De huldiging werd zoals elk jaar georganiseerd door de FIM (International Motorcycling Federation).

Naast de huldiging van alle wereldkampioenen werden er ook vier speciale prijzen uitgereikt: FIM Women in Motorcycling Award, FIM Award For The Future, FIM Enviromental Award, FIM Road Safety. De laatste werd gewonnen door Arai Helmets.

MissBiker uit Italië won de Women in Motorcycling Award, waarvoor ook zeven andere bedrijven waren genomineerd. De prijs werd in het leven geroepen om mensen, instanties of bedrijven te huldigen en te erkennen die een belangrijke bijdrage leveren aan de verbetering, ontwikkeling en de bewustwording van vrouwen op alle gebieden die verband houden met het motorrijden.

MissBiker, gevestigd in Bassano del Grappa (VI), is de grootste community van motorrijdende vrouwen in Italië. De community, opgericht in februari 2015 door Lisa Cavalli, probeert met behulp van een vrouwelijke staf, de meest voorkomende problemen op te lossen waar vrouwen op de motor mee worden geconfronteerd. Denk daarbij aan het creëren van een community voor beginnende motorrijders of een applicatie waarmee motorrijders verbinding kunnen maken met motorrijders in het hele land. De missie van MissBiker is om alle vrouwelijke motorrijders een online platform te bieden waarop nuttige wordt verzameld en gedeeld.

MissBiker ondersteunt met behulp van een groeiend aantal relevante zakenpartners, zoals monteurs, trainingen, dealers, hotels en kledingmerken, motorrijders. Deze worden uitgenodigd deel te nemen aan events of er worden kortingen afgesproken exclusief voor leden van de community.

MissBiker organiseert niet alleen evenementen en bijeenkomsten. Het is ook gericht om te lobbyen met fabrikanten en industrie om ervoor te zorgen dat motorrijden nog meer toegankelijker wordt en meer geschikt is voor de snel groeiende groep vrouwelijke motorrijders.

Tijdens de prijsuitreiking werden ook kampioenen als Marc Marquez voor MotoGP en Jonathan Rea voor Superbike geëerd. Vrouwelijke motorsporters die in de prijzen vielen, waren Emma Bristow voor Trial en Courtney Duncan voor WMX.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.