Model kit voor schaalmodel Garelli 125

Dit is een persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@motor.nl.

Sinds kort heeft onze Italiaanse fabrikant Brach in de serie “Vintage Racing” een tweetal High Quality bouwdozen in schaal 1:12 uitgebracht voor de Garelli 125 GP racers waarmee in 1984 Angel Nieto en in 1985 Fausto Gresini het wereldkampioenschap in de 125cc klasse behaalden.

De bouwdozen verschillen op onderdelen van elkaar, net zoals de echte, door Jan Thiel gebouwde machines dat destijds deden.

De bouwdozen zijn voornamelijk uitgevoerd in hoogwaardige resin onderdelen , maar bevatten ook rubberen, foto-etched en gefreesde metalen en aluminium onderdelen.

De detaillering van deze +/- 400 onderdelen is van een bijna ongekende nauwkeurigheid. Voor het bouwen van deze modellen is enige modelbouw ervaring wel gewenst.

Indien met dat wil kan zelfs de ketting schakel voor schakel opgebouwd worden, zo niet dan kan men het model uitrusten met een “vaste” resin ketting.

Beide bouwdozen zijn, net als de eerder uitgebrachte kits voor de Morbidelli 125 GP racers van Pier Paolo Bianchi en Paolo Pileri, leverbaar via onze webshop www.hobbimex.nl.

Daar worden ook de voor 2018 geplande “Vintage Racing” bouwdozen aangekondigd : De 1981 125 GP Minarelli van Angel Nieto en de 1982 Ducati 600 TT2 van Tony Rutter

Verder treft men in onze webshop ook enkele heruitgaven aan van Protar bouwdozen in schaal 1: 9 en 1: 12. (MV-Agusta 500/4 , Norton Manx 500 e.d.)

Protar was het merk van wereldkampioen wegrace Tarquinio Provini (MV-Agusta 125 en FB Mondial 250) dat wij van 1965 tot 2000 met veel succes in Nederland geïmporteerd hebben.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?