Molshopen op het heilige asfalt

Blijft wennen hé, zo’n TT-circuit vol zand? Maar wen er maar aan, want komend weekend vindt er het wereldkampioenschap motorcross plaats. En voor een typisch Hollandse motorcross is zand nodig, veel zand. En dat komt er, totaal komt er 22.000 kuub zand op de baan te liggen. Het zand wordt geleend van het defensieterrein dat aan het circuit grenst.

Wil je weten hoeveel zand er al ligt? Via deze stream kijk je live mee!

Het circuit van Drenthe organiseert als enige baan ter wereld zowel een WK Motorwegrace als een WK Motorcross op hetzelfde terrein. Op 9 en 10 september vinden er wedstrijden plaats in MXGP, MX2, het WK voor veteranen, het EK150 en het WK voor dames. Kaarten met voorverkoopkorting zijn verkrijgbaar via MXGP-assen.com en bij de Primera vanaf € 32,50 (kinderen van vijf tot vijftien jaar betalen € 12,50, onder de vijf is het gratis).

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.