woensdag 7 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Molshopen op het heilige asfalt

Blijft wennen hé, zo’n TT-circuit vol zand? Maar wen er maar aan, want komend weekend vindt er het wereldkampioenschap motorcross plaats. En voor een typisch Hollandse motorcross is zand nodig, veel zand. En dat komt er, totaal komt er 22.000 kuub zand op de baan te liggen. Het zand wordt geleend van het defensieterrein dat aan het circuit grenst.

Wil je weten hoeveel zand er al ligt? Via deze stream kijk je live mee!

Het circuit van Drenthe organiseert als enige baan ter wereld zowel een WK Motorwegrace als een WK Motorcross op hetzelfde terrein. Op 9 en 10 september vinden er wedstrijden plaats in MXGP, MX2, het WK voor veteranen, het EK150 en het WK voor dames. Kaarten met voorverkoopkorting zijn verkrijgbaar via MXGP-assen.com en bij de Primera vanaf € 32,50 (kinderen van vijf tot vijftien jaar betalen € 12,50, onder de vijf is het gratis).

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen