maandag 5 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Morgan komt met Threewheeler UPDATE

UPDATE 27-6-2011
De terugkeer van de Morgan Threewheeler is uitstekend ontvangen. Liefst 480 liefhebbers van de moderne driewieler hebben zich bij Morgan in Malvern Link gemeld, waarvan vijf uit Nederland. Dit meldt De Telegraaf.

De 480 kopers hebben allemaal de aanbetaling overgemaakt. Het is de vraag of Morgan alle klanten nog dit jaar gaat bedienen. Tegenover Autovisie liet de Engelse fabrikant eerder weten op jaarbasis 150 tot 200 stuks te verwachten te verkopen. Het aantal orders ligt nu al op meer dan het dubbele van de meest positieve prognose. Het gros van de Threewheeler-kopers woont buiten het Verenigd Koninkrijk.

BERICHT 7-11-2010
Het excentrieke Morgan breidt het gamma uit in een opvallende richting: het merk komt met een driewieler. Qua prestaties is de Morgan Threewheeler een serieuze machine. De 1800 cc V Twin motor is afkomstig van Harley-Davidson en levert 100 pk. Dit melden onze collega’s van Autoweek.

Sprinten naar 100 kilometer per uur kost de 500 kilogram zware driewieler 4,5 seconden. De topsnelheid is ongeveer 185. Schakelen gaat met de hand via een vijfbak. De Threewheeler is vanaf volgend jaar in acht verschillende kleuren te bestellen. De koper kan bovendien kiezen uit diverse soorten leder.

Morgan begon in 1909, het jaar van oprichting, met de bouw van driewielers. Daarmee ging het familiebedrijf door tot juli 1952. Jarenlang heeft Morgan niets met de ontwerpen van de driewieler gedaan, totdat in 2009 de Amerikaan Pete Larsen werd benaderd met de vraag of hij interesse had in het concept. Hij kwam met deze Liberty Ace op de proppen, die in Seattle wordt gebouwd. Dat voertuig is voorzien van een Harley-Davidson-motor.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen