Morgan komt met Threewheeler UPDATE

UPDATE 27-6-2011
De terugkeer van de Morgan Threewheeler is uitstekend ontvangen. Liefst 480 liefhebbers van de moderne driewieler hebben zich bij Morgan in Malvern Link gemeld, waarvan vijf uit Nederland. Dit meldt De Telegraaf.

De 480 kopers hebben allemaal de aanbetaling overgemaakt. Het is de vraag of Morgan alle klanten nog dit jaar gaat bedienen. Tegenover Autovisie liet de Engelse fabrikant eerder weten op jaarbasis 150 tot 200 stuks te verwachten te verkopen. Het aantal orders ligt nu al op meer dan het dubbele van de meest positieve prognose. Het gros van de Threewheeler-kopers woont buiten het Verenigd Koninkrijk.

BERICHT 7-11-2010
Het excentrieke Morgan breidt het gamma uit in een opvallende richting: het merk komt met een driewieler. Qua prestaties is de Morgan Threewheeler een serieuze machine. De 1800 cc V Twin motor is afkomstig van Harley-Davidson en levert 100 pk. Dit melden onze collega’s van Autoweek.

Sprinten naar 100 kilometer per uur kost de 500 kilogram zware driewieler 4,5 seconden. De topsnelheid is ongeveer 185. Schakelen gaat met de hand via een vijfbak. De Threewheeler is vanaf volgend jaar in acht verschillende kleuren te bestellen. De koper kan bovendien kiezen uit diverse soorten leder.

Morgan begon in 1909, het jaar van oprichting, met de bouw van driewielers. Daarmee ging het familiebedrijf door tot juli 1952. Jarenlang heeft Morgan niets met de ontwerpen van de driewieler gedaan, totdat in 2009 de Amerikaan Pete Larsen werd benaderd met de vraag of hij interesse had in het concept. Hij kwam met deze Liberty Ace op de proppen, die in Seattle wordt gebouwd. Dat voertuig is voorzien van een Harley-Davidson-motor.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.