zondag 12 mei 2024

Moto Guzzi V7 Stone Ten: eerbetoon aan tien jaar The Clan

Moto Guzzi introduceert de V7 Stone Ten op de Verona Motor Bike Expo. De V7 heeft nu dus een gloednieuwe versie, die tien jaar Moto Guzzi The Clan viert. Dit is de officiële community van eigenaren en fans van het Eagle-merk.

De nieuwe V7 Stone Ten weerspiegelt volgens het merk de vitaliteit van de 50.000 man sterke Guzzista-community door zijn sportieve uitstraling. Daarom zijn een zwart-witte geblokte streep, geïnspireerd door het logo van The Clan terug te vinden op de motor. Daarnaast zien we ook een rode rand over het bovenste deel van de brandstoftank. Aan de zijkanten wordt de brandstoftank gekenmerkt door een glanzend pastelwit kleurenschema, dat contrasteert met het zwart op de zijpanelen. De rode schokdemperveren en het rode stiksel op het zadel moeten verder de sportiviteit van de motor benadrukken. De onmiskenbare adelaars aan de zijkanten van de brandstoftank zijn ook rood, evenals de woorden “Moto Guzzi” op beide velgen. De speciale editie is ook te herkennen aan de verhoging van het stuur.

2024 Moto Guzzi Stelvio en 2024 V85 (TT): daar zijn ze dan!

De Moto Guzzi V7 Stone Ten omvat ook “bar end” achteruitkijkspiegels, die de motor nog gestroomlijnder en dynamischer maken. Daarnaast heeft de Guzzi ook een zwart geanodiseerde aluminium tankdop. De kleppendeksels hebben verder een grafietkleur en luchtinlaatdeksels zijn uitgevoerd in zwart geanodiseerd aluminium.

Niet alleen de styling is aangepakt, maar deze V7 heeft ook het Arrow-uitlaatsysteem, met Moto Guzzi-Arrow dempers. Hierdoor profiteert de nieuwe motor van betere prestaties, ten opzichte van andere versies. Het vermogen stijgt daardoor van 48 naar 49 kW (66,5 pk) bij 6.700 tpm. Daarnaast neemt het koppel toe, van 73 naar 75 Nm, bij 4.900 tpm. De Arrow-uitlaat die gemonteerd is op de Ten-versie, is ook afzonderlijk verkrijgbaar als accessoire voor alle V7-modellen. De nieuwe Moto Guzzi V7 Stone Ten is vanaf april verkrijgbaar bij Guzzi’s dealernetwerk, tegen een prijs van 12.499 euro.

Jesse Busser
Jesse Busser
Jesse Busser werd op 27 januari 1998 geboren en had tijdens zijn vroege jeugd niet al te veel met tweewielers. Daar kwam spectaculair verandering in toen hij op zijn zestiende begon met scooterrijden. Toentertijd was de motor die hij later wilde rijden een Moto Guzzi Griso 750, maar nu is hij niet meer weg te slaan van zijn Suzuki DL-1000 V-Strom.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen