13 C
Nederland
zaterdag 13 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Moto Guzzi V850 X per ongeluk online

Het lijkt erop dat Moto Guzzi werkt aan een nieuwe versie van de V7. Een mini-website gewijd aan de motor is per ongeluk online en onmiddellijk weer offline gezet. Het ontwerp is het werk van Miguel Galluzzi en de motorfiets zal V 850 X gaan heten, waarbij de X zou kunnen staan voor ‘gematigd’ all-terrain.

Dat Guzzi werkte aan een nieuwe versie van de V7, die heel anders wordt dan de retro-uitstraling van dit model, was al enige tijd bekend. Goed geïnformeerden waren er zeker van dat een concept ook op de show van Milaan aanwezig zou zijn, maar Moto Guzzi deed er het zwijgen toe zonder evenwel de geruchten tegen te spreken. Maar Moto Guzzi ging in de fout met een minisite, die onmiddellijk offline werd gezet.

Pagina van de website die per ongeluk online werd gezet.

Twee routes, twee werelden
Ontworpen om in het middelpunt van de belangstelling te staan, om op te vallen en te verbazen, de aandacht te vestigen op zijn excentrieke design en veelzijdigheid op de weg. Moto Guzzi V850 X is een echte productiespecial, met een afwerkingskwaliteit en aandacht voor detail die vergelijkbaar zijn met die van een collector’s item. Het is de erfgenaam van de technische uitmuntendheid van de Moto Guzzi V7 die niet kan wachten om elke rijder zijn originele en onafhankelijke karakter te tonen.

Moto Guzzi V850 X is onconventioneel, brutaal, innovatief. Hij verlaat de klassieke stijlelementen van de V7 om een moderner, origineler en door de motorcultuur van Californië beïnvloed voorstel te doen. Want de V850 X is geboren aan de westkust van Amerika, uit de creativiteit van de ontwerpers van het Piaggio Advanced Design Center onder leiding van Miguel Galluzzi. De stilistische buitenpost in Pasadena, waar trends geboren worden en de wereld rondreizen.

(vertaling webpagina Moto Guzzi V850 X)

De V850 X is ontworpen in het Amerikaanse designcentrum van Piaggio en zal daarom Amerikaanse scrambler- en flat track-elementen hebben. Hij zal Michelin Anakee II-banden hebben, Kayaba-ophanging, waarschijnlijk goede off-road capaciteiten en een gewicht van 213 kilogram. Het blok is de van de V85 TT afgeleide 850cc-twin met 66,5 pk, Arrow-uitlaatsysteem en tractiecontrole.

Moto Guzzi 100 jaar: een eeuw Moto Guzzi in 14 stories

De kleuren voor de nieuwe V850 X zullen Sunshine Yellow en Twilight Grey zijn en bovendien zal hij ook beschikbaar zijn in een A2-versie. Er is verder weinig bekend over de motorfiets, maar te oordelen naar de foto die paparazzi een paar maanden geleden namen, lijkt de nieuwe V 850 X enkele stilistische kenmerken te hebben uit de jaren ’80, zoals de V65 Lario en Le Mans 1000.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen