Moto Gymkhana competitie begint

Dit is een persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@motor.nl.

Het is bijna zo ver! Komende zondag, 13 april, begint het eerste Open Nederlands Kampioenschap Moto Gymkhana ooit gehouden.

In Lelystad wordt de aftrap gegeven voor de eerste van zes wedstrijden dit seizoen. Om 11 uur wordt gestart op het terrein van KEMP Rijopleidingen aan de Artemisweg 220. 14 deelnemers zullen gaan strijden om de titel: Nederlands Kampioen Moto Gymkhana 2014.
Tijdens de wedstrijd wordt het parcours pas kenbaar gemaakt aan de rijders. Zij krijgen kort de tijd om het parcours te voet te verkennen. Daarna mogen ze twee pogingen wagen. De snelste tijd geldt en de snelste rijder wint. Het draait dus niet alleen om pure snelheid, maar ook om een goed geheugen en oriëntatievermogen tussen al die gekleurde pylonen.

Het belooft een spannende competitie te worden waaraan zowel mannen als vrouwen zullen deelnemen. Toeschouwers zijn van harte welkom en hebben gratis entree.
Moto Gymkhana is een tak van motorsport die zo’n 35 jaar geleden in Japan is ontstaan. Het draait allemaal om behendigheid op de motor zoals je in veel online video’s kunt zien. De deelnemers dienen zo snel mogelijk en foutloos een pacours van pylonen te rijden.

Sinds november 2012 hebben we een heuse Nederlandse Moto Gymkhana vereniging opgericht, die zich tot doel heeft gesteld om de sport in Nederland op de kaart te zetten. Bij Moto Gymkhana Nederland kan iedere motorrijder terecht, van jong tot oud, vrouw of man, ervaren of beginner. Met elk type motor kan Moto Gymkhana worden beoefend. Op dit moment telt de vereniging zo’n 50 leden en tijdens het seizoen organiseren we elke maand evenementen. We onderscheiden drie type evenementen. Competitiedagen zijn er voor de doorgewinterde Moto Gymkhana rijder die zijn kunnen wil meten aan andere rijders. Experience Days zijn speciaal bedoeld als eerste kennismaking met deze tak van sport. Je krijgt uitgebreide uitleg en beleving op je motor. Tijdens Practice And Play Days komen de leden bij elkaar om samen te trainen en ervaringen uit te wisselen.

Kom ook eens langs op een van onze evenementen en wordt geïnfecteerd door het virus, net als wij! Je vindt onze agenda op www.motogymkhana.nl
 
Tot zondag!
 

 

Foto: © 2014 Moto Gymkhana Nederland, Alle rechten voorbehouden.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?