maandag 27 mei 2024

2024 Moto Morini X-Cape 1200: voor de liefhebber

Als echte liefhebbers van motoren wisten we het al – de geruchtenmolen draaide op volle toeren en de spionagefoto’s waren veelbelovend. Maar nu is het officieel bevestigd op EICMA: de langverwachte 2024 Moto Morini X-Cape 1200!

Het kloppende hart van deze nieuwkomer is de gloednieuwe Corsa Corta EVO V-twin. Dit motorblok, volledig ontworpen en gebouwd in Italië, voldoet aan de Euro 5+ emissienormen. Met een indrukwekkende cilinderinhoud van 1187 cc en een hoek van 87 graden, kan deze V-twin tot wel 125 pk leveren! Daarnaast is dit blok uitgerust met geavanceerde elektronica zoals tractiecontrole, cruisecontrol, vier verschillende rijmodi en een quickshifter voor de zesversnellingsbak.

Moto Morini brengt Calibro-cruiser uit

Geschikt voor Offroad Avonturen

Het stevige trellis buizenframe omringt het motorblok en wordt gekoppeld aan een aluminium swingarm van 630 mm lang. Voor optimale offroad prestaties beschikt de X-Cape over volledig instelbare UPSD-voorvorken en een progressief dempende monoschokdemper aan de achterzijde, beide met een veerweg van 180 mm. De tubeless spaakwielen van 19/17″ in combinatie met Pirelli Scorpion Trails-banden zorgen voor de nodige grip op elk terrein. En als kers op de taart zijn er standaard bandenspanningssensoren aanwezig.

Geavanceerde techniek

Bij het remmen kan de X-Cape 1200 rekenen op hoogwaardige Brembo-componenten: twee 320 mm remschijven in combinatie met monobloc-remklauwen aan de voorkant, en een enkele 280 mm remschijf met een zuigerremklauw achteraan. Het hellingshoekgevoelige ABS kan naar wens worden uitgeschakeld. Vanaf het comfortabele zadel heb je goed zicht op het royale 7-inch TFT-kleurenscherm met geïntegreerde navigatie. Daarnaast zal je nooit in het donker rijden dankzij de volledige LED-verlichting, inclusief bochtenverlichting.

Prijzen en Beschikbaarheid

We begrijpen dat je nu waarschijnlijk staat te popelen om meer informatie te krijgen over prijzen en beschikbaarheid van de Moto Morini X-Cape 1200. Helaas moeten we nog even geduld hebben tot deze bekend worden gemaakt – maar één ding is zeker: deze motorfiets is zeker een alternatief voor avontuurlijke rijders!

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen