zaterdag 20 april 2024

Moto2-machine te koop

Zo’n kans zie je niet elke dag. Een Moto2-machine die te koop staat en ook daadwerkelijk in 2010 is gebruikt in die klasse. Het gaat om een 600cc MotoBI-machine van Simone Corsi, die in dat jaar in het JiR Moto2-team reed. Dat was Corsi’s debuutjaar in die klasse. Wel meteen zijn beste jaar, want Corsi belandde in 2010 op plek 5 met 138 punten. Het was trouwens ook het debuutjaar van de Moto2 zelf. Het gaat hier dus om één van de eerste Moto2-machines. Wie twijfelt of de motor wel in goede staat is, mag hem laten inspecteren en bestaat er de mogelijkheid om de motor te testen op de baan. De adverteerder is zich bewust van het feit dat het een verzamelstuk is en biedt hem ook zo aan. Moet je wel je spaarvarken stukslaan, want er moet een goeie som geld voor neergeteld worden. Het is natuurlijk wel een Moto2-machine. Misschien wel verstandig om er ook een monteur bij in te huren. Veilingmeester John Searle schat zo’n €35.000 tot €50.000. Ook moet je hem even (laten) ophalen uit Monaco. Of laten bezorgen, maar dat kost natuurlijk extra. Maar als je zulke duiten kunt neertellen voor een circuitmotor moet dat geen probleem zijn. 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen