WK Ijsspeedway naar Thialf

45 jaar lang deed het wereldkampioenschap Ijsspeedway ook Assen aan. Maar de huidige Ijsbaan ‘de Bonte Wever’ sluit zijn deuren en dus was Motorclub Assen en Omstreken opzoek naar een nieuwe locatie. Als dat niet lukte zou het dit jaar de laatste keer zijn geweest dat het Ijsspeedway-kampioenschap nog een ronde in Nederland had. Maar daar komt nu verandering in! 

Het net verbouwde Thialf in Heerenveen is bereid het te gaan organiseren. De ijsbaan is dat overeengekomen met Motorclub Assen en Omstreken. Voor het Thialf kwam dit goed uit, want zij wilde haar activiteiten al gaan verbreden. Met ruimte voor 12.500 toeschouwers ziet de organisatie deze baan, die we vooral kennen van de schaatswedstrijden, hierin een goed alternatief.

De baan is net goedgekeurd door de FIM. In 2017 prijkt de Ijsspeedway weer op de Nederlandse kalender, van 31 maart tot 2 april. Ijsspeedway-legende Roelof Thijs reageert verheug op het nieuws. “Ik ben er stil van. Geweldig nieuws voor alle Ijsspeedwayers. Op 31 maart met zijn allen naar Heerenveen. Ik heb de prijs voor de beste rijder al klaar staan.” 

Foto: Stichting Ijsspeedway Assen

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.