dinsdag 27 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

152 levensjaren in het zadel

De rubriek ‘Mijn Motor & Ik’ in MOTOR Magazine zorgt elke editie weer voor een bijzonder portret van een motoreigenaar en zijn of haar motor. Maar in de nieuwste MOTOR Magazine, nr. 1 van 2015, staan twee personen centraal: Jan Remmelink en André Merk, beide uit Zelhem. Jan is 81 en André 71, maar beide rijden ze nog vol tevredenheid op een KTM Freeride en BMW F800GS (Jan) en een Yamaha WR450 en BMW R1200GS (André).

In het artikel vertellen Jan en André over de avonturen die zij en hun kinderen op twee wielen hebben beleefd. Kinderen in het ziekenhuis, een Gebben Kreidlertje voor zoon Thedo die pa meteen op z’n achterwiel zette, mooie avonturen in het buitenland en natuurlijk motoren die ze hebben gereden. Jan: ‘Ik heb nog een R1200R gehad en daar weer voor een F650GS. Daar kon je goed mee rijden, zelfs offroad. Ook in de bergen kun je daar goed mee meekomen.’ André heeft zelfs ooit een HP2 Enduro gereden: ‘Met een 19-inch voorwiel rijdt dat heel fijn, maar uiteindelijk blijft het toch best een log ding in het zand. En nergens ABS te bekennen natuurlijk. Offroad niet erg, maar op de weg wel een beetje.’

De twee vrienden rijden nog fanatiek op zowel straat als in het onverharde en daarmee zijn ze een voorbeeld voor ons allen. Natuurlijk moet je gezegend zijn met de gezondheid om dit op deze leeftijd nog te kunnen doen, maar daar genieten ze dan ook volop van. ‘Zo lang je gezond bent en je hoofd erbij houdt, kun je je prima vermaken. Je lichaam en je hersens, daar moet je op letten. En als het niet meer wil, moet je op tijd actie ondernemen. Dan kom je het verst’, zo legt André uit.

Het gehele verhaal van de twee bijzondere vrienden staat in MOTOR Magazine nr. 1 van 2015 en ligt sinds donderdag in de winkels en is ook hier online te bestellen.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen