MotoGP Silverstone terugblik

Vorige week vroegen we redacteur Marien naar zijn voorspelling voor de MotoGP in Silverstone:

“Gaat het eindelijk een keer het grote duel worden tussen Marc Marquez op Honda en Maverick Viñales op Yamaha? De kans er op lijkt erg groot en dat kan maar één ding betekenen: spektakel. Zeker omdat de verwachting is dat de Ducati’s het ook hier goed moeten kunnen doen en omdat Valentino Rossi na drie mindere GP’s weet dat hij minimaal voor Marquez en Andrea Dovizioso moet eindigen. Viñales heeft overigens dezelfde opdracht, al versloeg hij in ieder geval drie keer op rij zijn teamgenoot. Racen in Engeland staat gelijk aan chronisch op Buienrader.gb kijken en dat zal dit weekeinde niet anders zijn. De voorspelling geeft op dit moment gelukkig droog en redelijk zonnig weer aan en dat zou perfect zijn. We zijn dit seizoen namelijk niet afhankelijk van het weer voor spanning!”

“Ik kijk ook met veel belasting uit naar de Moto3 met Bo Bendsneyder. Vorig jaar deed hij het hier fantastisch. Na de sterke optredens op Brno en de Red Bull Ring is het daarom gemakkelijk om te zeggen dat hij voor de overwinning moet kunnen gaan. Natuurlijk ga ik niet roepen dat hij niet kan winnen, maar doordat er volop gepraat wordt over 2018 – wel of niet Moto2 – kan ik mij voorstellen dat Bo veel aan zijn hoofd heeft. Die dingen in een GP-weekeinde loslaten tot en met maandag is in mijn ogen net zo knap als goed presteren in de wedstrijd.”

We vroegen Marien naar een terugblik:

“Vooraf hoopte ik op een duel tussen Viñales en Marquez… Op sommige momenten was dat duel er ook wel een beetje, maar nooit echt. Na de GP van gisteren mag je dat echter nooit een teleurstelling noemen. Wat een race, wat een winnaar! Het was alleen ongelooflijk jammer dat Marquez uitviel. Niet omdat ik de voorzitter van z’n fanclub ben, maar omdat het zoveel mooier is als de winnaar iedereen rechtstreeks verslaat. Volgens sommigen is het zelfs wat het kampioenschap nodig had, die dnf van Marquez. Grote, grote onzin! Dit kampioenschap heeft alles al in zich en als het al iets kan missen, dan zijn het wel technische uitvalbeurten.”

“Bo bereikte dit weekeinde al zijn doel voor de rest van 2017 met de Moto2-deal. Bovendien bij een team dat ook MotoGP rijdt. Ik denk echt dat hij op deze manier gekozen heeft voor de snelste weg naar de GP. Volgend jaar een seizoen leren en dan toeslaan met de Triumph, dat moet de gedachte van Bo zijn. Ik hoop dat het hem gaat lukken, al is en blijft de Moto2 een klasse waar constantheid haast uniek is en dat maakt plannen haast een kansloze missie.”

STAND IN HET WK

MotoGP

Positie

Coureur

Motor

Land

Punten

1

Andrea DOVIZIOSO

Ducati

ITA

183

2

Marc MARQUEZ

Honda

SPA

174

3

Maverick VIÑALES

Yamaha

SPA

170

4

Valentino ROSSI

Yamaha

ITA

157

5

Dani PEDROSA

Honda

SPA

148

 

Moto2

Positie

Coureur

Motor

Land

Punten

1

Franco MORBIDELLI

Kalex

ITA

223

2

Thomas LUTHI

Kalex

SWI

194

3

Alex MARQUEZ

Kalex

SPA

155

4

Miguel OLIVEIRA

KTM

POR

141

5

Francesco BAGNAIA

Kalex

ITA

111

 

Moto3

Positie

Coureur

Motor

Land

Punten

1

Joan MIR

Honda

SPA

226

2

Aron CANET

Honda

SPA

162

3

Romano FENATI

Honda

ITA

160

4

Jorge MARTIN

Honda

SPA

121

5

Fabio DI GIANNANTONIO

Honda

ITA

101

16

Bo BENDSNEYDER

KTM

NED

38

Foto: MotoGP.com

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.