maandag 5 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Rossi’s afscheidsbrief geveild

Valentino Rossi en medecoureurs hebben enkele items beschikbaar gesteld voor een veiling voor het goede doel ‘A cure for Freyja’. Dit goede doel is ten behoeve van een aantal dure behandelingen die het doodzieke Australische meisje Freyja moet ondergaan.

Freyja heeft terminale kanker en haar opa en oma zijn een campagne gestart om haar en haar moeder te helpen om de dure behandelingen te kunnen bekostigen. In Australië hebben ze namelijk geen behandelingen beschikbaar voor deze fase van kanker.

Misschien is het meest bijzondere item in de veiling wel de afscheidsbrief van Valentino Rossi aan ‘zijn’ Yamaha. Hij schreef de brief achterop het officiële persbericht waarin aangekondigd werd dat de Italiaan zou overstappen naar Ducati in 2010. Hij vond dat bericht te onpersoonlijk en schreef daarop een hartstochtelijke afscheidsbrief. De originele brief is al die tijd bewaard William Favero, de marketing manager van het Movistar Yamaha Team.

Naast de afscheidsbrief hebben diverse andere coureurs zoals Sam Lowes, Manuel Pagliani, Bradley Smith en Cal Crutchlow gesigneerde items beschikbaar gesteld voor deze veiling. Je kunt onder andere bieden op shirtjes, petten, tassen, kneesliders en racehandschoenen. Al het geld dat wordt opgehaald is ten behoeve van Freyja.

Welk item zou jij graag willen bemachtigen? De veiling is gestart op 2 augustus en loopt nog tot en met 16 augustus. Rossi’s brief begon bij een bod van AUD $ 5,000, het hoogste bod staat nu op AUD $ 10,000. Je kunt hier alle geveilde items bekijken.

Foto: Yamaha Racing

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen