Rossi’s afscheidsbrief geveild

Valentino Rossi en medecoureurs hebben enkele items beschikbaar gesteld voor een veiling voor het goede doel ‘A cure for Freyja’. Dit goede doel is ten behoeve van een aantal dure behandelingen die het doodzieke Australische meisje Freyja moet ondergaan.

Freyja heeft terminale kanker en haar opa en oma zijn een campagne gestart om haar en haar moeder te helpen om de dure behandelingen te kunnen bekostigen. In Australië hebben ze namelijk geen behandelingen beschikbaar voor deze fase van kanker.

Misschien is het meest bijzondere item in de veiling wel de afscheidsbrief van Valentino Rossi aan ‘zijn’ Yamaha. Hij schreef de brief achterop het officiële persbericht waarin aangekondigd werd dat de Italiaan zou overstappen naar Ducati in 2010. Hij vond dat bericht te onpersoonlijk en schreef daarop een hartstochtelijke afscheidsbrief. De originele brief is al die tijd bewaard William Favero, de marketing manager van het Movistar Yamaha Team.

Naast de afscheidsbrief hebben diverse andere coureurs zoals Sam Lowes, Manuel Pagliani, Bradley Smith en Cal Crutchlow gesigneerde items beschikbaar gesteld voor deze veiling. Je kunt onder andere bieden op shirtjes, petten, tassen, kneesliders en racehandschoenen. Al het geld dat wordt opgehaald is ten behoeve van Freyja.

Welk item zou jij graag willen bemachtigen? De veiling is gestart op 2 augustus en loopt nog tot en met 16 augustus. Rossi’s brief begon bij een bod van AUD $ 5,000, het hoogste bod staat nu op AUD $ 10,000. Je kunt hier alle geveilde items bekijken.

Foto: Yamaha Racing

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.