De laatste keer MXGP Valkenswaard? – Terugblik

Zand, diepe sporen, blubber, regen en een rijder die niet eens meer door zijn eigen moeder herkend zou worden. Het is een waanzinnig beeld van de MXGP Valkenswaard van 2020, die precies een week voor de eerste intelligente lockdown werd verreden. Meer Valkenswaard wordt het niet, minder Valkenswaard helaas wel, want in 2021 staat er geen MXGP gepland op het Eurocircuit. Niet omdat het niet kan, maar simpelweg door haast oneindig gezeur om vergunningen en bestemmingsplannen. Het is inmiddels zo erg dat het onkruid tientallen centimeters hoog staat op het circuit, waar onder anderen Jeffrey Herlings zo verschrikkelijk veel succes behaalde. De ...
Zand, diepe sporen, blubber, regen en een rijder die niet eens meer door zijn eigen moeder herkend zou worden. Het is een waanzinnig beeld van de MXGP Valkenswaard van 2020, die precies een week voor de eerste intelligente lockdown werd verreden. Meer Valkenswaard wordt het niet, minder Valkenswaard helaas wel, want in 2021 staat er geen MXGP gepland op het Eurocircuit. Niet omdat het niet kan, maar simpelweg door haast oneindig gezeur om vergunningen en bestemmingsplannen. Het is inmiddels zo erg dat het onkruid tientallen centimeters hoog staat op het circuit, waar onder anderen Jeffrey Herlings zo verschrikkelijk veel succes behaalde. De gemeente Valkenswaard wilde het nog met een mogelijk tijdelijke vergunning proberen, maar voor organisator Maarten Roos kan het zo niet langer: ‘Ik wil duidelijkheid én zekerheid hebben. Daaronder versta ik een bestemmingsplan dat het mogelijk maakt op het Eurocircuit te crossen, waardoor we een permanente vergunning kunnen krijgen. Zo lang dat niet rond is, komt er geen MXGP op het Eurocircuit.’ De magische Citadel van Namen – Terugblik Of de MXGP Valkenswaard er ooit terugkeert? Niemand die het weet. Voorlopig staat de Nederlandse Motocross Grand Prix van 2021 gepland voor 22 en 23 mei in Oss en dat is na al die jaren Valkenswaard best een beetje wennen. Foto-info FotograafANPJaar2020OnderwerpMXGP Valkenswaard Wetenswaardigheid Hoewel Valkenswaard dus – hopelijk slechts even – uit de MXGP-gratie is, bestaat er nog wel een kans dat er naast Oss ook op Motorsportpark Gelderland Midden gereden gaat worden door de beste crossers ter wereld. Maarten Roos heeft daarover contact gehad met Dik van Wikselaar, de man achter de crossbaan in Arnhem. Roos: ‘Dat kunnen we in Arnhem ook doen zonder publiek, als tenminste de condities van promotor Infront Media voor ons acceptabel zijn.’ Wordt ongetwijfeld vervolgd en we houden je op de hoogte!

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Misschien vind je dit ook interessant?