zondag 21 april 2024

De laatste keer MXGP Valkenswaard? – Terugblik

Zand, diepe sporen, blubber, regen en een rijder die niet eens meer door zijn eigen moeder herkend zou worden. Het is een waanzinnig beeld van de MXGP Valkenswaard van 2020, die precies een week voor de eerste intelligente lockdown werd verreden. Meer Valkenswaard wordt het niet, minder Valkenswaard helaas wel, want in 2021 staat er geen MXGP gepland op het Eurocircuit. Niet omdat het niet kan, maar simpelweg door haast oneindig gezeur om vergunningen en bestemmingsplannen. Het is inmiddels zo erg dat het onkruid tientallen centimeters hoog staat op het circuit, waar onder anderen Jeffrey Herlings zo verschrikkelijk veel succes behaalde.

De gemeente Valkenswaard wilde het nog met een mogelijk tijdelijke vergunning proberen, maar voor organisator Maarten Roos kan het zo niet langer: ‘Ik wil duidelijkheid én zekerheid hebben. Daaronder versta ik een bestemmingsplan dat het mogelijk maakt op het Eurocircuit te crossen, waardoor we een permanente vergunning kunnen krijgen. Zo lang dat niet rond is, komt er geen MXGP op het Eurocircuit.’

De magische Citadel van Namen – Terugblik

Of de MXGP Valkenswaard er ooit terugkeert? Niemand die het weet. Voorlopig staat de Nederlandse Motocross Grand Prix van 2021 gepland voor 22 en 23 mei in Oss en dat is na al die jaren Valkenswaard best een beetje wennen.

Foto-info

FotograafANP
Jaar2020
OnderwerpMXGP Valkenswaard

Wetenswaardigheid

Hoewel Valkenswaard dus – hopelijk slechts even – uit de MXGP-gratie is, bestaat er nog wel een kans dat er naast Oss ook op Motorsportpark Gelderland Midden gereden gaat worden door de beste crossers ter wereld. Maarten Roos heeft daarover contact gehad met Dik van Wikselaar, de man achter de crossbaan in Arnhem. Roos: ‘Dat kunnen we in Arnhem ook doen zonder publiek, als tenminste de condities van promotor Infront Media voor ons acceptabel zijn.’ Wordt ongetwijfeld vervolgd en we houden je op de hoogte!

MXGP Valkenswaard
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen