13 C
Nederland
dinsdag 9 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Motor en film > Het Geheim van de Eenhoorn

Spielbergs verfilming van het Kuifje-avontuur Het Geheim van de Eenhoorn bevat de meest spectaculaire animatie-achtervolging ooit. Een onmogelijke achtbaanrit op een Indian met zijspan. Naar aanleiding van het verschijnen van de dvd/blu-ray een terugblik op Kuifje als ‘motocycliste’. Als het om Kuifje gaat, ben ik een soort Jehova’s Getuige. Ik wil iedereen vertellen hoe mooi getekend, hoe goed verteld en hoe grappig het werk van Hergé is. Vooral bij Amerikanen voel ik de aandrang te verkondigen dat zij de tekstballonstrip dan wel hebben uitgevonden, maar dat Hergé met Kuifje de negende kunst op een hoger plan heeft getild.

Kuifje en motoren. Laten we bij het begin beginnen. In 1929 maakt de jonge reporter zijn entree in de jeugdbijlage van de Belgische krant Le Vingtième Siècle, met het avontuur Tintin au Pays des Soviets. In het album zien we Kuifje meteen al op de zesde pagina wegrijden op een Duitse politiemotor met zijspan. Op de volgende bladzijde blijkt Hergé op de hoogte van de gevaren van het zijspanrijden, als Kuifje in een te krap genomen bocht het zijspan laat zweven en de macht over het stuur verliest. De held zet zijn vlucht voort in een open Mercedes Torpedo. Een cruciaal moment, want de wind blaast zijn haar in het kuifje waar hij nooit meer van af zou komen.

Lees meer in de nieuwe MOTO73 die nu in de winkel ligt!

Tekst: Fanta Voogd

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen