donderdag 25 april 2024

Motor en film > Skyfall

In oktober 1962 ging de eerste James Bond-film Dr. No in première. Met Skyfall geeft regisseur Sam Mendes een geslaagd jubileumfeestje. Naar aanleiding van vijftig jaar 007 (en de vijftigste aflevering van Motor & Film) een analyse van de motor in het Bond-universum.

Laten we het onder ogen zien. In die vijftig jaren was de motorfiets vooral het vervoermiddel van Bonds tegenstanders. In slechts vier Bond-films draait de held zelf aan het gashendel en de motor was nooit het voertuig van zijn eerste keuze. James Bond behoort ook nu nog in essentie tot de generatie van Ian Flemming (1908), Prins Bernhard (1911), Bruce Wayne (1915) en Frank Sinatra (1915). Mannen in smoking met een voorliefde voor comfort en glamour.

Meer lezen? Mis dan de nieuwe MOTO73 niet!

Tekst: Fata Voogd

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen