Motor en film > Skyfall

In oktober 1962 ging de eerste James Bond-film Dr. No in première. Met Skyfall geeft regisseur Sam Mendes een geslaagd jubileumfeestje. Naar aanleiding van vijftig jaar 007 (en de vijftigste aflevering van Motor & Film) een analyse van de motor in het Bond-universum.

Laten we het onder ogen zien. In die vijftig jaren was de motorfiets vooral het vervoermiddel van Bonds tegenstanders. In slechts vier Bond-films draait de held zelf aan het gashendel en de motor was nooit het voertuig van zijn eerste keuze. James Bond behoort ook nu nog in essentie tot de generatie van Ian Flemming (1908), Prins Bernhard (1911), Bruce Wayne (1915) en Frank Sinatra (1915). Mannen in smoking met een voorliefde voor comfort en glamour.

Meer lezen? Mis dan de nieuwe MOTO73 niet!

Tekst: Fata Voogd

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.