200e Marathonmotor!

Een zeldzame motorrijder op een nog zeldzamere motor. Dat is het verhaal van deze 200e aflevering van Marathonmotor. De motorrijder is Peter Volkers uit Halsteren, die sinds 1972 de trotse bezitter is van een Vincent HRD Rapide uit 1949. Deze motor heeft inmiddels 620.000 kilometer gereden, waarvan er zo’n half miljoen voor rekening komen van de huidige eigenaar.

Peter Volkers is geboren met een groot motorhart. Vanaf zijn jeugd heeft motorrijden een heel belangrijke rol in zijn leven gespeeld. Met een grote voorkeur voor Engelse motoren heeft de nu 71-jarige Volkers rondgereden op zowat alles wat de Engelse motorindustrie in het verleden heeft geproduceerd. Het summum van Engelse motortechniek was een HRD (Howard Raymond Davies), later (1949) omgevormd tot Vincent HRD, omdat HRD te veel op HD leek en de fabrikant geen problemen op de Amerikaanse markt wilde hebben.

Lees meer in de nieuwe MOTO73 die nu in de winkel ligt! Mis ’t niet.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.